Keski-Suomi on perustasolla lukuun ottamatta Jyväskylää – myös Uuraisten Koulukeskuksen yläkoulu (luokat 7.-9.) jatkaa lähiopetuksessa tämän hetken arvioon perustuen

01.03.2021 | Tiedote

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli ns. koronanyrkki päätyi tämän päiväisessä kokouksessaan toteamaan, että KSSHP:n alue on epidemiologisen tilanteen näkökulmasta, Jyväskylää lukuun ottamatta, perustasolla.

Kokouksessa todettiin, että perustasolle kuuluvien kuntien näkökulmasta tilanteen tarkentuminen on välttämätöntä, koska useassa kunnassa ei ole useaan viikkoon todettu yhtään uutta koronatartuntaan. Jyväskylä puolestaan täyttää edelleen kiintymisvaiheen tunnusmerkit, vaikka tilanne ei ole kaupungissa viime viikkojen aikana mennyt sen enempää huonompaan kuin parempaankaan suuntaan.

Yläkoulu jatkaa lähiopetuksessa myös Uuraisilla
Nyrkki linjasi, että yläkoulut (luokat 7. – 9.) jatkavat hiihtolomaviikon jälkeen tämän hetken arvion mukaan lähiopetuksella.

Uuraisten kunta toimii Nyrkin linjauksen mukaisesti, ja Uuraisten  Koulukeskuksen yläkoulu jatkaa lähiopetuksessa.

Myös toisen asteen lähiopetus voi jatkua koko sairaanhoitopiirin alueella nykyisellään joko lähiopetuksena tai hybridimallin mukaisesti.

Mikäli paikallinen tartuntatilanne ja/tai valtakunnalliset ohjeistukset edellyttävät (kouluissa ja oppilaitoksissa pahenisi nopeasti), on KSSHP:n alueella valmius siirtyä etäopetukseen nopealla aikataululla. Kouluissa on edelleen tärkeä noudattaa kuntakohtaisia suosituksia esimerkiksi maskien käyttöön, käsihygieniaan ja turvaväleihin liittyen. Tilanteen kehittymistä seurataan päivittäin. Kaikki muut rajoitukset ja suositukset pysyvät ennallaan. 

Aluehallintoviraston tuoreet määräykset
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto sallii mm., että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueen kunnissa voidaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 (kymmenen) henkilöä edellyttäen, että niissä turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.  Määräys on voimassa 2.3.-31.3.2021.

Aluehallintovirasto määräsi myös tartuntatautilain 15 pykälän nojalla mm. Jyväskylän kaupunkia järjestämään rajanylityspaikkojen kautta maahan tuleville henkilöille terveystarkastuksen yleisvaarallisen tartuntatauti SARS-CoV-2:n leviämisen estämiseksi.  Määräys on voimassa 1.3.-31.3.2021

Nyrkin mukaan tällä hetkellä ei vielä tarkalleen tiedetä, millaiset tulevat olemaan ravintoloita koskevat rajoitukset.

Päivitys tiedotteeseen 9.3.2021
Valtioneuvoston tiedotteen mukaan ravintolat suljetaan 9.3.-28.3.2021 välisenä aikana pahimmilla epidemia-alueilla, myös Keski-Suomessa. Asiasta voi lukea tarkemmin Valtioneuvoston sivuilta.

 

Lisätietoja:
Juha Kinnunen, KSSHP:n johtaja, Koronanyrkin pj. 014 269 1670

Juha Valkama, Uuraisten kunnanjohtaja, 040 5525 703

Jouko Nykänen, Uuraisten peruspalvelujohtaja, 040 5891277

 

 

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue