Kevätkierrätyksen aika

20.05.2020 | Uutinen

Myös jätehuolto on toiminut koronan vuoksi supistetusti. Nyt ollaan palaamassa normaalitilanteeseen. Sammakkokankaan lajittelu- ja jäteasemat avautuivat tauon jälkeen viime viikolla.
– Asemien avaaminen on sujunut hyvin. Kevät on meille ollut aina sesonkiaikaa kesän lisäksi. Eli kävijämäärät kasvavat joka tapauksessa. Poikkeusjärjestelyjen poistuminen ei ole aiheuttanut tavallisuudesta poikkeavia ruuhkia. Poikkeusajan järjestelyjenkin aikana meillä on voinut asioida, kun on ollut ennakkoon yhteydessä. Kävijöitä on ollut viikoittain, kertoo Sammakkokangas Oy:n toimitusjohtaja Outi Ruuska.
– Yleiset poikkeusolojen ohjeet tulee pitää yhä mielessä. Jos tunnet itsesi kipeäksi, jää kotiin. Pidä huolta käsihygieniasta ja turvavälistä. Lajitteluasemalla käyntiin kannattaa varata aikaa, koska saatamme joutua ruuhkaisempina hetkinä rajoittamaan kuormanpurkupaikalle pääsyä niin, että turvavälit pystytään pitämään, hän jatkaa.

Kun Lokalan portit maanantaina iltapäivästä avautuivat, oli paikalla havaittavissa jopa ruuhkaa. Tasainen peräkärryllisten autojen virta lipui kohti kierrätyskontteja ja moninainen ihmiselämän sivutuotteena syntynyt jäteaines päätyi oikeaan loppusijoituspaikkaan.
– Kuukausi sitten jo lastasin kärryn ja heti kun luin, että tänne pääsee, lähdin tuomaan. Uuraisilla on kaksi hyvää ja halpaa paikkaa, toinen on kuntosali ja toinen on tämä Lokala, ylisti peräkärryään tyhjentävä Jukka Pihlainen. Kyynämöisten pitkäaikainen mökkiläinen Antti Vanhala pisti vielä paremmaksi, hänen kuormansa oli ollut pakattuna jo viime kesästä lähtien.
– Ei ole ihme, että ruuhkaa on, ihmisillä on kerrankin aikaa siivota nurkkiaan, kun korona on pysäyttänyt niin monta asiaa, arveli hyvinpalvelleita polkupyöriä tuonut Jukka Kettunen.

Tästä viikosta alkaen kesäkuun ensimmäisen viikon loppuun saakka Uuraisten lajitteluasemalla Lokalassa otetaan vastaan myös puutarhajätettä. Haravointijätteet pitää pitää erossa risuista ja oksista. Puutarhajätteen joukkoon ei saa myöskään piilottaa muuta jätettä. Myös UFF:n konttiin voi jälleen laittaa puhtaita ja ehjiä vaatteita ja kenkiä hyvin pussitettuina.

Antti Vanhala päätti, että pärjää ilman tätä kirvestä.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue