Koronarokotukset etenevät suunnitelmien mukaisesti Uuraisilla

08.02.2021 | Tiedote

Jyväskylän kaupunki

Tiedote viestimille 8.2.2021

Koronarokotukset etenevät suunnitelmien mukaisesti Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalveluissa ensimmäisen vaiheen etulinjan henkilö​stöstä (yhteensä 1 168​ henkilöä) kaikki ovat saaneet ensimmäisen koronarokoteannoksen.

Hoivayksiköiden asiakkaista ja henkilöstö​stä (yhteensä 4 048​ henkilöä) ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 90 prosenttia. Kotihoidon eli kotipalvelun ja kotisairaanhoidon työntekijöitä ei rokoteta vielä tässä vaiheessa.

– Olosuhteisiin nähden ollaan hyvin aikataulussa, ylilääkäri Johanna Tuukkanen sanoo.

Riskiryhmien rokotukset aloitetaan tällä viikolla. Riskiryhmiin kuuluvat 70 vuotta täyttäneet ja heitä vanhemmat (noin 20 000 henkilöä) sekä perussairautensa vuoksi riskiryhmässä olevat (noin 10 000​ henkilöä).

Ensimmäisenä vuorossa ovat 85 vuotta täyttäneet ja heitä vanhemmat, joille rokotusaikaa tarjotaan henkilökohtaisesti soittamalla koteihin. Heidän ei siis itse tarvitse soittaa ajanvaraukseen. Rokotusten aloittamisesta kerrotaan rokotettaville myös henkilökohtaisella tekstiviestillä sekä kotiin lähetettävällä postikortilla. Tekstiviestit lähetettiin yli 80-vuotiaille viime perjantaina. Postikortit saapuvat koteihin tämän viikon aikana. Myös 75–79-vuotiaille soitetaan henkilökohtaisesti rokotusajan sopimiseksi sitten, kun heitä vanhemmat on ehditty rokottaa. 70–74-vuotiaiden ajanvarauksen avautumisesta tiedotetaan erikseen myöhemmin.

– Varatusta ajasta tulee muistutus tekstiviestillä pari päivää ennen rokotusajankohtaa. Jos aika jää esimerkiksi unohduksen vuoksi käyttämättä, henkilö voi varata uuden rokotusajan 24.2. alkaen soittamalla omalle terveysasemalleen, Johanna Tuukkanen kertoo.

Kaikkien riskiryhmäläisten kanssa samassa taloudessa asuvat ovat oikeutettuja saamaan rokotteen samassa aikataulussa. Heille varataan oma rokotusaika.

80 vuotta täyttäneitä rokotetaan suositusten mukaisesti Pfizerin ja Modernan rokotteilla, jotka tutkitusti toimivat ikääntyneillä parhaiten. AstraZenecan rokotetta ei heille THL:n ohjeen mukaan anneta.

Alle 70-vuotiaat vuoroon viikolla 7

Alle 70-vuotiaiden, perussairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvien rokotukset ​aloitetaan näillä näkymin ensi viikolla eli viikolla 7, ja puhelinajanvaraus niitä varten avataan tällä tai ensi viikolla​. ​Rokotuspaikkoina toimivat Killerin raviradan katsomorakennus ja Kuokkalan terveysasema sekä erikseen sovittavina päivinä Hankasalmen, Korpilahden ja Uuraisten terveysasemat​. Näissä rokotuksissa käytetään Astra Zenecan rokote​tta.

Muun 16 vuotta täyttäneen väestön (noin 88 000​ henkilöä) rokotukset aloitetaan maalis-huhtikuussa. Ne toteutetaan THL:n ohjeistaman rokotusjärjestyksen mukaisesti, mutta sitä ei ole vielä julkistettu​. Yksityiset työterveyshuollon palveluntuottajat rokottavat omat työterveysasiakkaansa​.

Rokotusten etenemiseen vaikuttaa myös rokotteiden saatavuus​. Ensiannoksia on annettu tähän mennessä 1000 kappaletta viikossa. Viikosta 7–8 lähtien niitä annetaan 2 000–3 000 kappaletta viikossa.

Kaikki Suomessa käytössä olevat koronarokotteet vaativat kaksi rokoteannosta. Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä totesi, että vallitsevassa epidemiatilanteessa kaikkien koronarokotteiden annosväliä on suositeltavaa pidentää 12 viikkoon.

Lisätietoa koronarokotuksesta saa Jyväskylän kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.jyvaskyla.fi/koronarokotus.

Lisätietoja:

– ylilääkäri Johanna Tuukkanen, p. 050 572 4205, johanna.tuukkanen[at]jyvaskyla.fi

– tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486, ilkka.kasma[at]jyvaskyla.fi

www.jyvaskyla.fi/koronarokotus

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue