Koronatilanne ja -rajoitukset/-suositukset 29.3.2021 eteenpäin

24.03.2021 | Tiedote

Uuraisten kunnan johtoryhmä on tarkastellut koronatilannetta kokouksessaan 24.3.2021.

Koronanyrkki 22.3.2021:

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (Koronanyrkki) totesi kokouksessaan, että koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on nyt kiihtymisvaiheessa. Kokouksessa tuotiin esille huoli siitä, että koronatilanne on alueella lähtenyt menemään huonompaan suuntaan. Jyväskylän ja Laukaan lisäksi yksittäisiä tartuntoja on levinnyt viime viikon aikana myös kuuteen pienempään kuntaan. Vaikka tilanne on alueella huonontunut, sairastuneiden altistustieto saadaan edelleen hyvin selvitettyä eikä sairaalakuormituskaan ole päässyt lisääntymään. Kokouksessa todettiin myös, että uusia suosituksia ja rajoituksia alueelle ei ole syytä tässä vaiheessa antaa, vaan ne pidetään nykyisellään. Kokouksessa todettiin myös, että viime viikolla korona-altistukset olivat KSSHP:n  alueella lisääntyneet myös työpaikoilla esimerkiksi rakennusalalla. Koronanyrkki vetoaakin nyt kaikkiin työpaikkoihin, joissa ollaan läsnä, että siellä käytettäisiin maskeja ja noudatettaisiin muita tarvittavia varotoimenpiteitä koronavirustaudin leviämisen ehkäisemiseksi. Työpaikoilla olevia muistutetaan myös siitä, että pelkkä maski ei yksin suojaa COVID-19:ltä, vaan myös fyysisen etäisyyden pitämisestä ja käsihygieniasta on huolehdittava.

Jyväskylän kaupunki:

Jyväskylän viime viikon tartunnoista yhtään ei jäljitetty lasten ja nuorten harrastuksiin. Ja tartunnoista 80 prosenttia tunnetaan. Näin ollen arvio on, että sulkemisen haitat olisivat hyötyjä suuremmat.

Maan hallitus:

Ravintoloiden sulku jatkuu kolmen viikkoa 18. huhtikuuta saakka. Hallitus hioo vielä esitysluonnosta liikkumisrajoituksista.
Aluehallintoviraston päätöksiä odotetaan tämän viikon aikana.

Uuraisten kunnan yksiköt:

Höytiän karanteeni päättymässä, oppilaat palaavat kouluun ensi viikon maanantaina. Myöskään koulukeskuksella ei aihetta uusiin karanteeneihin.

Koulujen liikuntasalin, kuntosalin, kunnanviraston, kirjaston sulku päättyy 28.3.2021. Eikä sulku jatku. Mikäli tilanne heikkenee, kunnanhallitus tekee tarvittaessa sulkupäätöksen ja kunnan viranhaltijat tarvittavat toiminnan keskeytyksiin ja muutoksiin liittyvät päätökset.

Kunnanhallitus on 15.3. 2021 § 59 päättänyt suositella sähköisten kokousten järjestämistä huhtikuun loppuun saakka. Lisäksi kunnanhallitus suosittelee siirtymistä etätyöskentelyyn niille kunnan viranhaltijoille ja työntekijöille, joilla siihen on työtehtäviensä puolesta mahdollisuus. Etätyösuositus on voimassa 30.4.2021 asti.

JOHTORYHMÄ

Kaksi kirurgista maskia
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue