Koronatilanne tiedote

04.01.2021 | Tiedote

Uuraisten kunnan yksiköissä ei ole havaittu ja todettu kahden viimeisen viikon aikana tartuntoja.

Uuraisilla on THL:n tilaston mukaan 4.1.2021 mennessä 32 tartuntaa, viimeisen kahden viikon aikana on tilastoitu siis kaksi uutta tartuntaa. Testeissä on käyty normaalia vähemmän loma-aikana/juhlapyhien aikana. Onkin todennäköistä, että piilevästi tartuntoja on olemassa enemmän. Siksi kunnassa ei rajoituksien lieventämiseen ole nyt vielä aihetta. Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset koronatilanteen vuoksi ovat luettavissa kootusti kunnan verkkosivuilta.

Jyväskylän kaupunki aloitti henkilöstönsä koronarokotukset tänään 4.1.2021. Ensimmäisessä vaiheessa rokotetaan kaupunginsairaalan osaston 4:n eli infektio-osaston henkilöstöä sekä terveysasemien infektiovastaanottojen henkilöstöä. Ensimmäisessä vaiheessa rokotteita voidaan antaa 100 työntekijälle. Rokotteiden toinen annos annetaan heille kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta. Vanhusten ja riskiryhmään kuuluvien kanssa työskentelevien Uuraisten kunnan työntekijöiden rokotusten alkamisajankohta selviää lähiaikoina, ja ennakkotietojen mukaan rokottaminen tapahtuu tammikuun kuluessa.

Tavoite on, että väestöä päästäisiin rokottamaan helmi-maaliskuussa. Jyväskylän kaupunki vastaa yhteistoiminta-alueensa eli Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten väestön rokottamisesta, ja rokottaminen aloitetaan yli 80-vuotiaista.

Rokotuksista on koostettu tietoa kaupungin verkkosivuille osoitteeseen https://www.jyvaskyla.fi/terveys/terveysasemat/rokotukset/koronavirusrokotukset-jyvaskylan-hankasalmen-ja-uuraisten-vaestolle.

Lisätietoja: Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue