Koronatilanne Uuraisilla ja Keski-Suomessa

15.03.2021 | Tiedote

Uuraisten tilanne

Höytiän koulu on suljettu 28.3.2021 asti tähän hetkisen tiedon mukaan. Koulun sulkupäätös noudattelee karanteenipäätöksiä, joista tarkempi tieto voi muuttaa sulun kestoa. Terveydenhuollon viranomaiset ovat ilmoittaneet karanteenipäätökset asianosaisille, ja vanhemmille lähtee Wilma viesti siitä, että ilmoittavat myös koululle karanteenin päättymispäivän. Terveydenhuollon toimijat/jäljittäjät ilmoittavat myös testiajat ja antavat informaatiota asianosaisille.

Koulukeskuksella karanteenin pituudesta ei ole vielä tietoa.

Huom! Mikäli esim. oppilas on käyttänyt maskia, altistumista ei välttämättä todeta, mikäli kouluruokailua ei ole tapahtunut altistuneiden seurassa.

Hallintosäännön mukaisesti kunnassa tehdään päätöksiä kunnan kunto- ja liikuntasalin, nuorisotilan ja kirjaston käytön keskeyttämisistä 28.3.2021 saakka. Keskeytykset koskisivat myös lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintaa. Keskeytyksistä tiedotetaan tarkemmin vastuuviranhaltijoiden toimesta.

Johtoryhmä suosittelee sitä, että vanhemmat välttäisivät kuluvan viikon 11 aikana viemästä lapsiaan harrasteisiin myös kunnan ulkopuolelle.

Kunnanvirasto on suljettu 28.3.2021 asti. Viranhaltijat ja toimihenkilöt ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse arkisin klo 9-15. Oireettomat yksityiset ajanvarausasiakkaat palvellaan sovitun mukaisesti. Asiakastapaamiset pyritään hoitamaan ensisijaisesti etäyhteyksin ja puhelimitse.

Kunnanhallituksessa on käsittelyssä tänään 15.3. 2021, että jatkossa Uuraisten kunnan tartuntatautien torjunnasta vastaavana toimielimenä toimisi kunnanhallitus. Mikäli ehdotus hyväksytään, asia menee valtuustoon, joka nimittää kunnanhallituksen ko. toimielimeksi. Vastaava säännös otetaan mukaan seuraavaan hallintosäännön päivitykseen. Esimerkiksi laajaa tartunnan vaaraa aiheuttavan yleisvaarallisen tartuntataudin torjumiseksi kunnassa tartuntatautien torjunnasta vastaava toimielin voi tartuntatautilain 58 §:n mukaan päättää sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköiden, oppilaitosten, päiväkotien, asuntojen ja vastaavien tilojen sulkemisesta ja yleisten kokousten tai yleisötilaisuuksien kieltämisestä. Toimenpiteen on oltava välttämätön leviämisen estämiseksi.

Tartuntatautilain mukaisena tartuntataudeista vastaavana lääkärinä toimii Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri.

Kunnanhallitus käsittelee kokouksessaan myös suosituksia liittyen kunnan toimielinten etäkokouksiin ja -työhön.

Uuraisilla on rekisteröity 38 COVID-19 tartuntatapausta. Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on rekisteröity 2102 tapausta. Rekisteriin ilmoitetuissa tapahtumissa saattaa olla 2–4 päivän viive. Ajantasaista koronatietoa Uuraisilta saat joka päivä päivittyvästä Kuntakortista.

Keski-Suomen tilanne

Keski-Suomessa viime viikolla 81 tartuntaa (edellisellä 65), joista paljon on saatu muualta Suomesta. Yli puolet tartunnan aiheuttajista perhepiirissä. Yhdet ”bileet” olleet selittävänä tekijänä.

K-S:n sairaanhoidossa on rauhallinen tilanne. Tehohoidossa ei ole ketään.

Jyväskylässä on viimeisen neljä viikkoa ollut 40-50 tartuntaa/viikko. Maakunnan tartunnat ja ilmaantuvuus on nyt noussut useamman paikkakunnan vuoksi – isoin Laukaa, jossa 21 tartuntaa viimeisen kahden viikon aikana.

Alueellinen Nyrkki pitää maakunta vielä perustasolla olevana, koska Nyrkki katsoo maakunnan tartuntaketjujen olevan hallinnassa. Jyväskylässä jäljitettävyys -% on nyt 63. Kaupungissa ollaan kiihtymisvaiheessa yhä – mutta tilanne on vakaa.

Korkean ilmaantuvuuden alueelle – leviämisvaiheen alueelle – ei toivota Keski-Suomesta nyt matkustettavan!

JOHTORYHMÄ

Lääkärin stetoskooppi ja ajanvarauskalenteri.
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue