Koronatilanteen päivitys karanteenin laajetessa

22.11.2020 | Tiedote

Uuraisten Koulukeskuksen 33 yhdeksännen luokan oppilasta ja 6 henkilökunnan jäsentä on asetettu karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Mahdolliset altistumiset ovat tapahtuneet perjantaina 13.11. ja 20.11. Karanteeni on asetettu maanantaihin 23.11. tai 30.11. saakka, eli kouluun palataan tiistaina 24.11. tai 1.12. terveydenhuollon viranomaisten ohjeen mukaan.

Karanteeni koskee vain niitä oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle. Näiden oppilaiden huoltajiin ollaan yhteydessä terveydenhuollosta mahdollisimman pian ja kerrotaan lisäohjeita. Karanteenissa olevien opetus jatkuu etäopetuksena ja koulu lähettää heille ohjeet etäopetusjärjestelyistä.

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.

Karanteenissa oleville opiskelijoille voidaan hakea kouluruokaa Koulukeskuksen keittiön takaovesta päivittäin klo 14-15 välisenä aikana. Kouluruuan hakemisesta tulee jokaisen oppilaan/huoltajan lähettää ilmoitus Koulukeskuksen keittiön sähköpostiin koulukeskuskeittio@uurainen.fi hakupäivän aamuun klo 9.00 mennessä. Ilmoituksessa tulee mainita minä päivänä ruuan hakee ja ilmoituksen voi tehdä yhdellä kertaa esim. koko viikon osalta.

Viimeisin päivitys 22.11. klo 17.45. Tietoja päivitetään tarpeen mukaan.

Lisätietoja:
– Uuraisten kunnan peruspalvelujohtaja Jouko Nykänen, puh. 040 5891277
– Koulukeskuksen koulun rehtori Sami Pasanen, puh. 040 5243187

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue