KSSHP:n Koronanyrkin ylimääräisessä kokouksessa päädyttiin pyytämään AVI:lta sisätiloihin liittyvien tapahtumien sallimista tietyin rajoituksin

03.02.2022 | Tiedote

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä päätyi 2.2.2022 pidetyssä ylimääräisessä kokouksessaan pyytää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta sisätiloihin järjestettävien ns. matalan riskin tapahtumien sallimista tietyin rajoituksin. Ns. matalan riskin tapahtumia ovat esimerkiksi teatterit, sinfoniakonsertit ja sisätiloissa tapahtuvat pelitapahtumat. Koronanyrkki pyytää AVI:lta, että KSSHP:n alueella sallittaisiin järjestää sisätiloissa tapahtuvia tilaisuuksia siten, että käytettävissä olevista istumapaikoista voitaisiin täyttää 75 % ja kaikille osallistujille voidaan osoittaa istumapaikka. Laki edellyttää, että tapahtuman järjestäjillä on suunnitelma, jonka mukaan he tilaisuuksia järjestävät. AVI tehnee päätöksen tästä asiasta, tämän viikon lopulla tai viimeistään ensi viikon alussa.

KSSHP:n Koronanyrkki päätyi pitämään 2.2.2022 ylimääräisen kokouksen sen jälkeen kun, Valtioneuvosto antoi iltapäivällä suosituksen, että sairaanhoitopiirit miettisivät tahoillaan yhdessä AVI:en edustajien kanssa koronarajoitusten purkamista tahoillaan.

Tartuntatautien torjunnan johtoryhmässä tuotiin esille myös hallituksen suositus, että kaikki rajoitukset poistettaisiin sairaanhoitopiirien alueilta 14.2.2022. KSSHP:n alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä lähtee siitä ajatuksesta, että kaikki rajoitukset voidaan poistaa tuolloin myös KSSHP:n alueelta.

Lisätietoja:
Jaana Leppäaho-Lakka, KSSHP:n infektioylilääkäri, Koronanyrkin varapj.
puh. 014 269 1578

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue