Kunnan johtoryhmän tiedote koronatilanteesta

13.01.2021 | Tiedote

Tiedotetta päivitetty 15.1.2021

Aluehallintovirasto on tehnyt uuden päätöksen ja maksimissaan 10 henkilön yleisötilaisuusrajoitus jatkuu ajalla 18.1-8.2.2021. Tämän johdosta kunta jatkaa yksityis- ja yleisötilaisuus suosituksia ja rajoituksia 8.2.2021 saakka. Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset koronatilanteen vuoksi ovat luettavissa kootusti kunnan verkkosivuilta.

Liikuntatilat pysyvät suljettuina aikuisten harrastustoimintaan. Rajoitus harrastustoimintaan muuttuu seuraavasti 18.1.2021 alkaen:

– Kunnan hallinnoimat liikuntatilat avataan alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta maanantaista 18.1.2021 alkaen. Käytännössä siis lasten ja nuorten ryhmätoiminta palaa tauolta voimassaolevia turvallisuusohjeita noudattaen. Ryhmien muodostamisesta vastaa toiminnan järjestäjä. Toiminnan järjestäjät tiedottavat toimintansa käynnistämisestä itse omia kanaviaan käyttäen.

– Kuntosali avataan voimassaolevia turvallisuusohjeita noudattaen.

Maskisuositus laajeni THL:n maskisuosituksen mukaisesti alkamaan kuudesluokkalaisista, voimassa toistaiseksi. THL:n viime viikolla antaman ohjeen mukaisesti maskeja suositellaan nyt 12 vuotta täyttäneille. Käytännössä peruskouluissa maskeja suositellaan käytettävän 6.–9. luokilla. (Mikäli kyseessä on 5.–6.-luokkalaisten yhdysryhmä, maskeja käyttävät opetuksen aikana myös 5.-luokkalaiset). Kouluilta jaetaan maskeja oppilaiden käyttöön, mutta myös omia maskeja saa käyttää. Perusopetuksessa kouluilta on asiasta lähetetty Wilma-viesti, jossa ohjeistetaan tarkemmin maskien käyttöön kouluissa.

Maskeja suositellaan käytettäväksi julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Suositus koskee myös ulkoilmassa olevia turnauksia ja tapahtumia, joissa on mukana laajoja yleisöjoukkoja eikä turvavälejä voida muuten säilyttää. Maskeja tulee lisäksi käyttää joukkoliikenteessä sekä kaikissa työyhteisöissä, sekä harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan sisätiloissa, jos samassa tilassa toimii ja oleskelee useampia henkilöitä, eikä turvavälejä voida säilyttää. Julkisilla tiloilla tarkoitetaan laajasti mm. kauppoja ja ostoskeskuksia, posteja, pankkeja, kirjastoja ja muita vastaavia sisätiloja.

THL:n ohjeen mukaisesti maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai on muita terveyteen liittyviä syitä, jotka estävät maskin käytön. Maskeja on saatavilla Uuraspostista haavoittuvassa asemassa oleville kuntalaisille.

Vanhusten ja riskiryhmään kuuluvien kanssa työskentelevät Uuraisten kunnan työntekijät rokotetaan 26.-27.1.2021 työterveys Aallon toimesta.

JOHTORYHMÄ

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue