Kuntaliiton Timo Reina vieraili Uuraisilla

28.08.2019 | Uutinen

 

Suomen Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina vieraili viime viikolla Uuraisilla. Keskusteluissa keskityttiin kunnan talouteen, joka ei tällä hetkellä ole aivan niin tasapainossa kuin vielä muutama vuosi sitten. Kasvukunnan välttämättömät investoinnit esimerkiksi koulutukseen ja varhaiskasvatukseen ovat pakottaneet miettimään säästökohteita käyttötalouden puolella ja osin niitä on myös löydetty.

Myös ajankohtaisia MAL-neuvotteluja, joissa Uurainen on mukana, sivuttiin. Jyväskylän seudulla on kova halu ja tahto päästä isompien Helsingin, Turun, Tampereen ja Oulun seutujen tavoin osaksi MAL-menettelyä ja sen kautta nauttimaan valtion suuremman roolin mukanaan tuomista eduista.

– Uskon, että Jyväskylä ja Kuopio pääsevät sopimusmenettelyyn mukaan, tämä on myös Kuntaliiton tavoite. Statuksen lisäksi siitä on myös aineellisia hyötyjä esimerkiksi infraan, liikenteeseen tai Ara-tuotantoon, mutta toisaalta menettely myös velvoittaa entistä kokonaisvaltaisempaan suunnitteluun ja tiiviimpään seudulliseen yhteistyöhön. Seudullisten elinkeinoyhtiöiden, kuten Jykesin aika on todennäköisesti ohi, mutta kuntien yhteistyö on aina ajankohtaista ja tarpeellista, Timo Reina sanoo.

Yhteistyön ajankohtaisin käytännön esimerkki Uuraisilla löytyy teknisestä toimesta. Varsin notkea ketjurektio toteutetaan syyskuun alusta ainakin puoli vuotta eteenpäin. Prosessin alkusyy on ympäristösihteeri Mia Rahinantin siirtyminen Saarijärven kaupungille. Ympäristöpuolen koulutuksen saanut teknisen toimen suunnitteluavustaja Marianne Ojanperä taas siirtyy ympäristösihteerin virkatehtäviin ja rakennustarkastaja Essi Jokinen ottaa hoitaakseen suunnitteluavustajan työtehtävät. Rakennustarkastajan viranomaistehtävät Uuraisten kunta ostaa helmikuun loppuun saakka Toivakan kunnalta erillisen sopimuksen mukaisesti.

Lisätietoja kunnanjohtaja Juha Valkama p. 040 552 5703

Tapaaminen

Suomen Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina, Uuraisten kunnanhallituksen puheenjohtaja Liisa Stenman-Kässi, talous- ja hallintopäällikkö Helena Vuopionperä ja kunnanjohtaja Juha Valkama poikkesivat kahville ja jutustelemaan Marjoniementilalle.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue