Kuntatiedote koronarajoitusten purkamisesta

06.05.2020 | Tiedote

Uuraisten kunta purkaa koronarajoituksia asteittain ja hallitusti valtioneuvoston 4.5. antamien ohjeistusten mukaisesti. Koronaepidemia ei ole vielä ohi ja sen vuoksi kuntalaisia kehotetaan huolehtimaan edelleen hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Valtioneuvosto seuraa epidemian etenemistä ja tekee tarvittaessa kesän aikana uusia linjauksia.

Ikäihmisiä ja vanhuspalveluita koskevat rajoitukset pysyvät ennallaan. Yli 70-vuotiaita kuntalaisia kehotetaan välttämään kontakteja. Ulkoilua voi harrastaa rajoitukset huomioiden. Vierailut vanhustyön yksiköihin ovat edelleen kielletty.

VARHAISKASVATUS JA PERUSOPETUS

Varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa palataan lähitoimintoihin 14.5. alkaen. Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilöstö tiedottavat käytännöistä suoraan huoltajille.

UURAISTEN KIRJASTO

Kirjaston palautusluukku on ollut käytössä 24.4. alkaen. Remontin vuoksi kirjaston sulku jatkuu ja aineiston lainaaminen on mahdollista aikaisintaan heinäkuussa. Eräpäivät siirretään sulkuajan yli. Myöhästymismaksuja ei kerry sulkuaikana. Muistutuksena, että Keskikirjastokortilla voi aineistoa lainata kaikista maakunnan Keskikirjastoista.

1.6. ALKAEN AVATTAVAT KUNNAN YKSIKÖT

Tarkemmat hygieniaohjeistukset, aukioloajat ja käyttövuorot ilmoitetaan kunnan kotisivuilla.

  • Koulujen liikuntasalit avataan 1.6.
  • Kuntosali avataan 1.6.
  • Nuorisotalo Nuokkari avataan 3.6.
  • Työpaja avataan 1.6.

KUNNANVIRASTO, TOIMIELINTEN KOKOUKSET JA ETÄTYÖ

Kunnanvirasto on suljettu 31.5. asti. Sulkuajan jatkumisesta/päättymisesti tiedotetaan myöhemmin. Toimielimet voivat 1.6. alkaen järjestää myös lähikokouksia kokoontumisrajoitukset huomioiden (alle 50 henkilöä). Kunnan työntekijät/viranhaltijat jatkavat etätyössä niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista.

 

Lisätietoja antavat:

Peruspalvelujohtaja Jouko Nykänen, 040 589 1277
Kirjastonjohtaja Minna Puntala, 040 745 0655
Vapaa-aikasuunnittelija Milla Ukkonen, 040 585 7784

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue