Kuntavaalit 2021 – Ohjeita vaalipäivänä äänestämiseen

08.06.2021 | Tiedote

Karanteenissa tai eristyksessä?

Tulethan äänestämään vain terveenä!  Mikäli olet karanteenissa tai määrätty koronan takia eristykseen, ota yhteyttä keskusvaalilautakuntaan puh. 040 772 8545 ja varaa aika äänestykseen. Et missään tapauksessa saa tulla sisätiloihin. Saat puhelimessa äänestysajan ja toimintaohjeet ulkotiloissa olevassa korona-pisteessä äänestämistä varten.

Muistilista äänestäjälle

  • Muista ottaa mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus: henkilökortti, passi, kuvallinen KELA-kortti tai ajokortti. Kuvaton kortti ei kelpaa eikä pelkkä saatekirje. Kaikkien äänestäjien tulee todistaa henkilöllisyytensä osoittaakseen äänestysoikeutensa – älä siis oleta, että paikalla on joku, joka tunnistaa sinut. Esittämällä automaattisesti henkilökorttisi, teet äänestämisestä sujuvaa.
  • Käytä maskia ja muista turvavälit.
  • Voit ottaa mukaan oman kynän halutessasi, lyijykynä tai kuulakärkikynä käy (ei tussia).
  • Varaudu jonottamaan ulkona, sisätiloihin päästetään rajoitettu määrä kerrallaan. Vaalivirkailijat ohjaavat jonotusta ja sisäänpääsyä, noudata saamiasi ohjeita.
  • Esteetöntä kulkua varten on oma jononsa (rollaattorit, pyörätuolit).
  • Tule hyvissä ajoin, älä jätä äänestämistä viime tippaan.

Toimimme vaaleissa oikeusministeriön ja alueellisen koronanyrkin ohjeiden mukaisesti. Vaalit järjestetään poikkeusolosuhteissa ja toivomme kaikkien huomioivan toiset äänestäjät ja vapaaehtoiset vaalivirkailijat omassa toiminnassaan äänestyspaikalla ja sen läheisyydessä.

Tehdään yhdessä kaikille terveysturvallinen ja sujuva mahdollisuus äänestää ja vaikuttaa yhteisten asioiden hoitoon!

Keskusvaalilautakunta

Uuraisten kunnantalon sisäänkäynti.
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue