Kuukalta kuuluu kummia!

11.02.2020 | Uutinen

Kuukan hiihdot ja Mirjan Kierros on peruttu lumen puutteen vuoksi. Tiettävästi ensimmäistä kertaa koko pitkän historian aikana. Kuukan hiihtoja on järjestetty jo vuodesta 1945 lähtien ja Uuraisten legendaarisen hiihtotähden mukaan nimettyä Mirjan Kierrostakin on kierretty jo 38 kertaa. Kisat piti järjestää ensi lauantaina Aittovuoren vaativilla, mutta kiitellyn laadukkailla laduilla. Nyt ei latuja pystytä ajamaan.

– Tottakai harmittaa, kisojen eteen oli jo tehty paljon seuratyötä, oli hankittu palkintoja, maksettu kilpailumaksut ja kisaan ilmoittautuneiden kilpailijoidenkin joukossa oli aivan Suomen huippuhiihtäjia, sanoo Mr Kuukan hiihto, eli Uuraisten Urheilijoiden Olavi Tapper, vuosikymmeniä kisavastaavana toiminut.

Kisoja on jouduttu siirtämään ennenkin, mutta tänä vuonna ei enää löydy kilpailukalenterista päivää, jonne kisat voitaisiin siirtää, vaikka lunta vielä tulisikin.

Myös helmikuun loppuun suunniteltu Uuraisten laturetki on vaarassa peruuntua, mikäli lunta ei saada lisää.

– Paljoa ei lunta metsään tarvittaisi lisää, mutta tällä hetkellä sitä on liian vähän, Olavi Tapper toteaa.

Tässä on sijainnut yleensä Kuukan hiihtojen lähtö- ja maalialue. Nyt aurinko paistaa risukasaan eikä hohtaville hangille.
Lisätietoja Olavi Tapper p. 040 7360 424
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue