Lakko vaikuttaa neuvolapalveluihin Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla

05.04.2022 | Tiedote

Jyväskylän kaupunki

Mikäli Jukon lakko toteutuu 6.–7.4., sillä on merkittäviä vaikutuksia äitiys- ja lastenneuvolan sekä ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan palveluihin. Äitiys- ja lastenneuvolassa voidaan ottaa ajanvarauksella vastaan vain kiireelliset asiakkaat, joita ovat raskauden loppuvaiheessa olevat odottajat raskausviikoista 36 raskausviikkoihin 40+. Myös välttämättömät raskaudenseurannat sekä kiireelliset vastasyntyneiden lasten kasvukontrollit hoidetaan. Neuvolan vastaanottoajat ovat lyhyempiä ja käynnit toteutetaan rajoitetulla sisällöllä.

Neuvolakäynnin välttämättömyys selvitetään neuvolaan tultaessa tai sitä voi myös tiedustella äitiys- ja lastenneuvolan keskitetystä puhelinpalvelusta, numerosta 014 266 0141. Neuvolalääkärin sovitut tarkastukset toteutuvat pääsääntöisesti.

Kokonaan suljettuja neuvoloita ovat keskiviikkona 6.4. Säynätsalon ja Tikkakosken neuvolat. Torstaina 7.4. suljettuna ovat Keljonkankaan, Säynätsalon ja Hankasalmen neuvolat. Näiden neuvoloiden kiireellisille asiakkaille tarjotaan välttämättömät palvelut 6.–7.4. Palokan neuvolasta, osoitteessa Ritopohjantie 25. Lisätietoja ja –ohjeita voi kysyä keskitetyn puhelinpalvelun numerosta 014 266 0141.

Asiakkaiden toivotaan välttämään kiireettömiä ajanvaraussoittoja neuvolan puhelinpalveluun lakon aikana. Neuvolasta soitetaan asiakkaalle uuden ajan varaamiseksi peruuntuneen tilalle.

Keskitetyssä ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolassa hoidetaan lakon aikana vain kiireellisiä asioita, myös puhelinpalvelu toimii rajoitetusti. Pääsääntöisesti sovitut lääkärikäynnit toteutuvat.

Katso myös uutinen: JUKOn lakko vaikuttaa laajasti Jyväskylän kaupungin palveluihin 6.–7.4.

Lisätietoja:

Osastonhoitaja Sonja Pääkkönen, p. 040 519 6244
Osastonhoitaja Niina Romo, p. 040 515 8720

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue