Lukuviikolla tapahtuu – Uuraisten kirjasto kutsuu kaikki uuraislaiset mukaan!

11.04.2024 | Tiedote

Valtakunnallista Lukuviikkoa vietetään puolentoista viikon päästä, 22.-28.4.  Teemaviikolla Uuraisten kirjasto haastaa kaikki uuraislaiset lukemaan, vinkkaamaan kirjoja sekä käymään kirjastossa.

Lukemisen ja lukutaidon teemaviikkoa, Lukuviikkoa, vietetään viikolla 17 eli aivan kohta! Tämän vuoden Lukuviikon teemana on kohtaaminen. Uuraisten kirjasto on mukana Lukuviikossa monin tavoin ja kutsuu kuntalaiset mukaan osallistumaan.

Lukuviikon tapahtumia Uuraisten kirjastossa 22.-28.4.2024

  • Lukuseikkailu kirjastossa koko Lukuviikon ajan, myös omatoimiaikoina. Koko perheen lukuseikkailussa suunnistetaan kirjastossa ja tarinan avulla selvitetään ristikon ratkaisu. Seikkailun päätteeksi saa palkinnon.
  • Kirjavinkkiseinä lapsille ja nuorille. Seinälle voi lisätä kirjavinkin esimerkiksi omasta lempikirjasta! Vinkkauslappuja löytyy kirjastosta. Aikuisille on oma kirjavinkkikärry.
  • Julkaisemme sosiaalisessa mediassa kirjaston työntekijöiden omia kirjavinkkejä. Käy katsomassa lukuvinkit kevääseen Facebookista ja Instagramista: @uuraistenkirjasto

Lisäksi Lukuviikolla:

  • Tiistaina 23.4. avautuu valtakunnallinen E-kirjasto mobiilisovelluksena. Palvelusta löytyy e-kirjoja, äänikirjoja sekä aikakauslehtiä. E-kirjaston käyttäjäksi rekisteröidytään vahvan tunnistautumisen kautta, eli kirjastokorttia ei tarvita. Autamme tarvittaessa palvelun käyttöön ottamisessa.
  • Torstaina 25.4. Lue kirjaa joukkoliikenteessä -päivä. Teemapäivänä otetaan vaikkapa bussimatkalle mukaan mieluisa painettu kirja ja nautitaan matkasta kirjallisuuden parissa!  Somessa #luekirjaajoukkoliikenteessä.
  • Lukuviikolla vietetään myös aikakauslehtiviikkoa. Aikakauslehtiviikolla juhlitaan lukemista, tutustutaan aikakauslehtien monipuolisiin sisältöihin ja suunnataan kirjastoon. Noin sata aikakauslehteä avaa viikon ajaksi digilehtensä kaikkien luettaviksi. Kutsumme erityisesti koululuokat vierailulle kirjastoon tutustumaan aikakauslehtiin.

Lukuviikolla kirjastossa näkyy myös koululais- ja varhaiskasvatuksen ryhmiä, kun pidämme kirjavinkkauksia ja satutuokioita lapsille.

Kerro Lukuviikosta kaverille, ota mukaan koko perhe, tule kirjastoon vaikkapa sen kummin kaiman kanssa ja lainaa itselle mieluista luettavaa! Haastamme kaikki mukaan myös kodeissa ja työpaikoilla. Lukuviikkoon voi osallistua esimerkiksi järjestämällä oman lukupiirin perheen tai työporukan kesken.

Kerro somessa, miten teillä vietetään Lukuviikkoa: #lukuviikko #lukuviikko2024

Tervetuloa kirjastoon!

Lisätietoja:

Assi Kokkoniemi
Kirjastovirkailija
assi.kokkoniemi@uurainen.fi

Uuraisten kunnankirjasto
Topintie 2
41230 Uurainen

0504404418

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue