Mahdollinen altistuminen koronavirukselle Höytiän esiopetuksessa

22.12.2021 | Tiedote

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntatautien alueellisessa johtoryhmässä (ns. Koronanyrkki) todettiin kuluvalla viikolla (20.12.2021), että KSSHP:n alueella on viime viikkojen aikana todettu monin paikoin ennätysmäärä koronatartuntoja, minkä vuoksi jäljitys laahaa paikoitellen parikin vuorokautta jäljessä. Koronanyrkki linjasi, että päiväkotilapsien ja koululaisten karanteeneista luovutaan. Eli vaikka jossakin ryhmässä todettaisiin lapsella tai työntekijällä koronavirustartunta, ei ryhmää tulla asettamaan enää karanteeniin.

Höytiän esiopetusryhmässä on kuluvalla viikolla ajalla ma 20.12.2021–ti 21.12.2021 voinut mahdollisesti altistua koronavirukselle. Perheitä pyydetään tarkkailemaan lapsen oireita ja erityisesti ajalla 22.12–31.12.2021 ilmaantuneista oireista suositellaan olemaan koronaneuvontaan yhteydessä matalalla kynnyksellä.

Koronaneuvonnan numero on 014 266 0133 (avoinna ma–pe klo 8–16, la–su klo 9–15).

Jos lapsen vointi huononee näytteenottoaikaa odottaessasi ja hänellä on vakavia oireita, ottakaa uudelleen yhteyttä koronaneuvontanumeroon. Jos koronaneuvonta ei ole avoinna, olkaa yhteydessä numeroon 116 117. Hätätapauksissa soittakaa 112.

Koronaviruksen aiheuttamat oireet

Koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion. Taudinkuva voi vaihdella lähes oireettomasta taudista vakavaan tautiin. Oireet voivat myös vaihdella taudin edetessä.

Koronaviruksen oireita voivat olla mm. päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, nenän tukkoisuus, yskä, hengenahdistus, voimattomuus, väsymys, lihaskivut, kurkkukipu, kurkun karheus, kuume, pahoinvointi, oksentelu, ripuli.

Pelkästään oireiden perusteella et voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. Sen vuoksi ilmaantuneiden oireiden kanssa kannattaa olla yhteydessä koronaneuvontaan.

Lisätietoja tarvittaessa
Varhaiskasvatusjohtaja Sanna Satosaari p. 0400 796 553, etunimi.sukunimi@uurainen.fi

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue