Maire kirjoitti kirjan

23.01.2020 | Uutinen

Monihan siitä haaveilee, mutta Maire Maimanen teki sen oikeasti. Hän kirjoitti kirjan. Dekkari Viides kuolemansynti on nyt ollut muutaman viikon myynnissä esimerkiksi Uuraisten M-kaupassa ja verkkokaupassa. Palaute on ollut kannustavaa. Seuraava kirjakin on jo tekeillä.

Ennen kirjailijaksi ryhtymistä Maire ehti tehdä pitkän uran Uuraisten kunnanvirastolla teknisessä toimessa.

Dekkarigenreen Maire päätyi, koska murha luo mukavasti raamit tarinalle. Verta ja suolenpätkiä ei Viidennestä kuolemansynnistä löydy ja kirjailija itse kutsuu kirjaansa pehmodekkariksi. Maire Maimanen myöntää, että päähenkilö Maisa Mäki on lähes kuin hän itse, mutta siihen suorat yhtäläisyydet tosielämään sitten päättyvätkin.

– Moni on ollut löytävinään sitä ja tätä, mutta kyllä suurin osa on ihan minun oman mielikuvitukseni tuotetta. Kokeilin ensin puhekieltä repliikeissä, mutta se ei vain toiminut, joten päädyin lähes kirjakieleen, Maire kertoo. Keskisuomalainen lukija löytää kuitenkin tekstistä myös paikallisia ilmaisuja.

Viides kuolemansynti on säätä myöten aurinkoinen dekkari. Mairen teksti on hyvin kuvailevaa, arkista elämää ja tavallisia ihmisiä kunnioittavaa.

Myös Rölli-kissa seikkailee kirjan sivuilla.
Lisätietoja: Maire Maimanen, p. 040 719 2840
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue