Mikä pännii? -tilaisuudet alkavat joulukuussa

17.11.2022 | Tiedote

Keski-Suomen hyvinvointialue, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma

Pänniikö sinua jokin asuinympäristössäsi? Ottaako sinua päähän kenties jokin sosiaali- tai terveyspalveluihin liittyvä juttu? Tule kertomaan meille asuinalueesi kuulumisista. Ei ole väliä, ärsyttääkö sinua pieni tai suuri asia, me kuuntelemme ja viemme huolesi eteenpäin.

Joulukuussa käynnistyy uudenlainen Mikä pännii? -tilaisuus kaikenikäisille Keski-Suomen kuntien asuinalueiden asukkaille. Ensimmäinen tilaisuus järjestetään Jyväskylän Huhtasuon kylätoimistossa 1. joulukuuta. Tilaisuudet jatkuvat vuonna 2023, jolloin asukkaita kuullaan Jyväskylän Keltinmäessä, Hankasalmella, Äänekoskella ja Jämsässä.

– Mikä pännii? -tilaisuuksissa keskustellaan eri asuinalueiden kuulumista. Tilaisuudessa asukkaat saavat kertoa asuinalueidensa, sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä alueen muiden palveluiden ongelmista joko puhumalla tai anonyymisti kirjoittamalla, kertoo projektipäällikkö Päivi Paavilainen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta.

Mikä pännii? -tilaisuudet

Tilaisuuksista julkaistaan lisätietoja Keski-Suomen hyvinvointialueen tapahtumasivuilla lähempänä tapahtumien ajankohtia. Asukkaat voivat jättää kuulumisiaan myös verkkolomakkeen kautta, mikäli he eivät pääse osallistumaan tilaisuuksiin.

Tilaisuuksien taustalla halu oppia asukkailta

Tilaisuudet ovat osa Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman sosiaalihuollon kehittämistä, jossa hanketyöntekijöillä on aito kiinnostus kuulla ja kuunnella asukkaiden kuulumisia. Tarkoituksena on kokeilla uudenlaista tapaa oppia asukkailta ja kuulla asuinalueisiin liittyvistä ilmiöistä sekä sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvistä ongelmista.

Tilaisuuksissa ei anneta valmiita ratkaisuja asukkaiden ongelmiin ja ärsytyksen aiheisiin, vaan ne kerätään talteen ja toimitetaan asiaankuuluville ammattilaisille. Kertyvää tietoa voidaan hyödyntää myös muissa Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman tapahtumissa, joissa halutaan saada asukkaat mukaan kehittämistyöhön.

– Emme malta odottaa, että pääsemme tapaamaan ihmisiä ja kuulemaan, mitä he kertovat oman asuinalueensa asioista. Ja onhan se todella kivaa, että asukkaat pääsevät juttelemaan asioista siellä missä he elävät, sillä näitä tilaisuuksia ei varmastikaan ole ollut tarpeeksi. Toivomme, että asukkaat voisivat näiden tilaisuuksien myötä osallistua ja vaikuttaa helpommin oman asuinalueensa asioihin, kuvailee Paavilainen.

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman sosiaalihuollon kehittämisen tavoitteena ovat saavutettavat ja saman sisältöiset palvelut Keski-Suomen hyvinvointialueen asukkaille heidän tarpeidensa mukaan. Ohjelma edistää rakenteellista sosiaalityötä, joka tarkoittaa ilmiöiden havainnointia, keskustelua ja vaikuttamista toimintatapojen muutokseksi. Lisäksi se on asukkaan osallisuuden vahvistamista: asukkaalta saatuja kokemuksia välitetään hyvinvointialueelle osaksi päätöksentekoa. Tilaisuudet tarjoavat matalan kynnyksen kohtaamispaikan asukkaille ja ammattilaisille antaa ja saada tietoa.

Lisätietoja:

  • Päivi Paavilainen, projektipäällikkö, sosiaalihuollon kehittämisohjelma, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p. 040 613 9571, paivi.paavilainen(at)jyvaskyla.fi
  • Sonja Essel, projektityöntekijä, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p. 040 615 5261, sonja.essel(at)jyvaskyla.fi
Ilmasta otettu kuva järven rantaviivasta, jossa tiheä kuusimetsä rannassa.
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue