Neljänsiä koronarokotuksia laajennetaan uusiin väestöryhmiin Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla

21.07.2022 | Tiedote

Keskiviikkona 20.7.2022 kokoontui Keski-Suomen alueellinen koronanyrkki, joka päätti neljänsien koronarokotusten antamisen aikataulusta uusissa väestöryhmissä. Päätöksen mukaisesti Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalvelut aloittavat neljänsien rokotusten antamisen uusille väestöryhmille 1.8.2022.

Neljänsiä rokoteannoksia tarjotaan portaittain aloittaen henkilöistä, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille. Rokotukset etenevät siten seuraavassa järjestyksessä 1.8. alkaen: 1) 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin, 2) 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat sekä 3) 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin. Etenemisestä tiedotetaan kunkin ryhmän kohdalla erikseen.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut vähintään kolme kuukautta. Sairastettu koronatauti lasketaan yhdeksi rokotteeksi. Joten jos henkilö on saanut esimerkiksi kolme rokotetta ja sairastanut taudin yhden kerran, ei hänellä ole tässä vaiheessa rokottamisen tarvetta.

Potilaille suositellaan sähköisen ajanvarauksen käyttämistä. Tarvittaessa ajan voi varata myös puhelimitse oman alueen terveysasemalta. Linkki sähköiseen ajanvaraukseen ja terveysasemien puhelinnumerot löytyvät kaupungin verkkosivulta.

Ajan voi varata myös esimerkiksi kolmanteen rokotteeseen aikaisempien ohjeistusten mukaisesti. Ohjeistukset löytyvät kaupungin verkkosivulta. Niiden henkilöiden, joilla on vajaa rokotesuoja, olisi hyvä hakea rokote heinäkuun loppuun mennessä ennen kuin elokuussa aloitetaan edellä mainittujen uusien ihmisryhmien rokottaminen neljänsillä rokoteannoksilla. Koko ajan on mahdollista antaa aikaisempiakin rokotuksia, joita ei ole tähän mennessä otettu.

Lisätietoja:

– palveluesimies Katri Kinnunen, katri.kinnunen(at)jyvaskyla.fi (8.8. alkaen Elina Lahtinen, elina.m.lahtinen(at)jyvaskyla.fi), p. 050 383 2500

– kaupungin verkkosivut koronasta: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona

Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen? (THL) (sisältää mm. taulukon eri ryhmille tarjottavista rokoteannoksista ja suositelluista rokoteväleistä)

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue