OmaKS.fi, Keski-Suomen digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus täyttää vuoden 

27.05.2022 | Tiedote

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma24.5.2022

Ensimmäisen vuotensa aikana OmaKS.fi:ssä on palveltu viisinumeroinen määrä asiakkaita, rekrytoitu lukuisia uusia ammattilaisia sekä avattu perheiden ja pian myös nuorten sivut. Suunta on kohti Keski-Suomen hyvinvointialuetta. 

OmaKS.fi-palvelun ensirääkäisy kuultiin vuosi sitten, maanantaina 24.5.2021. Keskisuomalaisille aukeni samalla aivan uudenlainen julkinen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelu. Chat- ja videovastaanotolle pääsi ilman ajanvarausta ja tunnistautumista kotoa, kesämökiltä tai tien päältä apukuskin paikalta. Ammattilaisina palvelussa oli aluksi sairaanhoitajia, sosiaaliohjaajia, lääkäri sekä elämäntapaohjaaja.

Vuoden aikana OmaKS on kasvanut ensiaskeliaan ottavasta uteliaasta taaperosta määrätietoiseksi, kunnianhimoiseksi sekä ikäistään kypsemmäksi yksivuotiaaksi.

Palvelun kautta apua ovat saaneet jo tuhannet keskisuomalaiset. Ammattilaisten kirjo on kasvanut valtavasti: mukaan on tullut etäperhetyöntekijä, mielenterveyshoitaja, psykologi, fysioterapeutti sekä seniorichatia pyörittävä palveluohjaaja. Palveluita on laajennettu perheille, nuorille ja ikääntyville asiakkaillee: perheiden sivut aukesivat maaliskuussa, nuorten sivut toukokuun lopulla ja ikääntyvien sivut loppuvuodesta.

Asiakaslähtöisyys on pidetty koko ajan keskiössä: sinun ei tarvitse tietää, kenelle tulet juttelemaan. Asiointi alkaa chatista, chatbot sekä ammattilaisemme kyllä ohjaavat sinut oikealle asiantuntijalle.

Kohti Keski-Suomen hyvinvointialuetta 

Suunta on kuitenkin samaan aikaan vakaasti tulevassa. Keski-Suomen hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023 ja OmaKS tulee olemaan merkittävä palveluntarjoaja koko hyvinvointialueelle. OmaKS:n tähtäimenä on laajentaa tunnistautuneen palvelut koko hyvinvointialueen laajuudelle, ensimmäisen vuoden ajan ne ovat olleet tarjolla Jyväskylän julkisten terveysasemien, Hankasalmen sekä Uuraisten asukkaille. Jo nyt palvelu on avoinna kaikille keskisuomalaisilla ilman tunnistautumista.

Kiitos ensimmäisestä vuodesta OmaKS:n asiantuntevalle henkilökunnalle, palveluiden kehittämishankkeiden tiimille, yhteistyökumppaneille sekä ennen kaikkea kaikille palvelussa asioineille asiakkaille!

Lisätietoja:  

  • Tiina Koponen, ohjelmapäällikkö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p. 050 311 8075 tiina.koponen(at)jyvaskyla.fi
  • Sari Nurmivaara, projektipäällikkö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p. 050 311 8285, sari.nurmivaara(at)jyvaskyla.fi
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue