OmaKS.fi nuorelle -sivusto avasi virtuaaliset ovensa

31.05.2022 | Tiedote

OmaKS.fi, Keski-Suomen digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus

Keski-Suomen digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskuksen uusilta nuorten sivuilta löydät tietopaketin hyvinvointiin, matalan kynnyksen yhteyden ammattilaisen puheille sekä Q&A-palstan. Sivu on tehty yhdessä nuorten kanssa palvelumuotoilua käyttäen. Sivusto on tarkoitettu kaikille keskisuomalaisille nuorille.

OmaKS.fi, Keski-Suomen digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus on laajentunut nyt myös nuorten palveluihin. Perheet saivat oman sivustonsa aiemmin tänä keväänä, ikäihmisten sivu on tulossa loppuvuodesta.

Nuorten sivuille osoitteeseen omaks.fi/nuorelle on koottu alati laajeneva tietopaketti nuoruuden eri ulottuvuuksista. Sivuilta löydät esimerkiksi Väestöliiton tuottaman Seksin ABC:n, tietoa omilleen muuttamisesta ja taloudesta, mielen ja kehon hyvinvointia sekä linkkejä valtakunnallisiin keskustelukanaviin.

– Keski-Suomesta puuttuu koko tulevaa hyvinvointialuetta palveleva digitaalinen alusta nuorten palveluista. Tähän tarpeeseen olemme halunneet kehittää Nuorten OmaKS-sivuston palvelemaan nuorisoikäisiä ja heidän tarpeitaan. Lisäksi tavoitteena on, että saisimme tulevaisuudessa nuorille myös oman työntekijän OmaKS:ään, kertoo projektipäällikkö Hanna Hämäläinen.

Nuorten ääntä kuunnellen 

OmaKS:n nuorten sivuja rakennettaessa nuorten ääni on otettu vahvasti huomioon. Sivuja on valmisteltu palvelumuotoilun keinoja hyödyntäen.

Kaikkiaan noin sata eri nuorta 11 eri kunnasta on ollut mukana määrittämässä palvelun sisältöjä ja niiden järjestystä sekä jättäneet kysymyksiään ammattilaisten vastattavaksi sivuston kysymyspalstalle. Ikähaitari on yläasteikäisistä reiluihin parikymppisiin.

– Tapaamiset nuorten kanssa ovat olleet innostavia ja nuoret ovat lähteneet hyvin mukaan palvelun kehittämiseen. Olemme pyrkineet kehittämään mahdollisimman hyvin erilaisten ja eri-ikäisten nuorten tarpeita ja toiveita vastaavaa palvelua sekä sisällöltään että toteutukseltaan, kertoo palvelumuotoilusta vastannut projektityöntekijä Hanna Mäkiaho.

Nuoret ovat myös tervetulleita asioimaan OmaKS:n muissa palveluissa. OmaKS:ssä pääset esimerkiksi sairaanhoitajan, sosiaaliohjaajan, mielenterveyshoitajan, lääkärin, fysioterapeutin sekä ravitsemusterapeutin vastaanotolle. Tulevaisuudessa nuorten sivuille on suunnitteilla esimerkiksi nuorille räätälöityjä mediavinkkejä kokoava Leffaklubi sekä mahdollisesti myös nuorten oman työntekijän chat-vastaanotto.

Olit sitten nuori tai nuorekas, tervetuloa tutustumaan alati kasvavaan OmaKS nuorelle -sivustoon!

Lisätietoja 

Hanna Hämäläinen, projektipäällikkö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p. 050 311 8684, hanna.k.hamalainen(at)jyvaskyla.fi

Hanna Mäkiaho, projektityöntekijä, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p. 040 352 7446, hanna.makiaho(at)jyvaskyla.fi

Ilmasta otettu kuva järven rantaviivasta, jossa tiheä kuusimetsä rannassa.
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue