Osa Hirvasen esiopetusryhmästä karanteeniin koronavirukselle altistumisen johdosta

01.11.2021 | Tiedote

Osa Hirvasen esiopetusryhmän lapsista ja työntekijöistä on asetettu karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Karanteeni ei siis koske koko esiopetusryhmää, vaan niitä lapsia ja työntekijöitä, jotka ovat olleet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistumisen piirissä.

Terveydenhuoltoviranomaiset ovat yhteydessä altistumisen piirissä olleiden lasten perheisiin ja henkilökuntaan. Ne henkilöt, jotka on asetettu karanteeniin, eivät voi tulla esiopetukseen. Muihin perheisiin ollaan yhteydessä mahdollisten poikkeavien esiopetus-/varhaiskasvatusjärjestelyiden osalta.

Karanteeni lasketaan viimeisimmästä mahdollisesta altistumispäivästä ja sen kesto on 10 päivää. Perheet ja henkilöstö saavat tarkan karanteenin kestoajan terveydenhuollon ammattilaiselta. Terveydenhuolto antaa perheille ohjeet myös siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee.

Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä, kun mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita, että olisi saanut tartunnan. Kyseessä on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan.

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin.

Karanteenin osalta on mahdollisuus hakea maksuhyvitystä täydentävän varhaiskasvatuksen osalta. Tästä ohjeet on jaettu koteihin erillisenä tiedotteena.

Lisätietoja tarvittaessa
Varhaiskasvatusjohtaja Sanna Satosaari p. 0400 796 553
Peruspalvelujohtaja Jouko Nykänen p. 040 589 1277

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue