Osa Hirvasen eskarin lapsista ja henkilökunnasta asetettu karanteeniin koronavirukselle altistumisen johdosta

20.08.2021 | Tiedote

Osa Hirvasen esiopetusryhmän lapsista ja henkilökunnasta on asetettu karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Karanteeni ei siis koske koko esiopetusryhmää, vaan niitä lapsia ja työntekijöitä, jotka ovat olleet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistumisen piirissä.

Terveydenhuoltoviranomaiset ovat yhteydessä altistumisen piirissä olleiden lasten perheisiin ja henkilökuntaan. Terveydenhuolto antaa perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee.

Esiopetus toimii normaalisti ja muut kuin karanteeniin määrätyt voivat tulla esiopetukseen. Jos koronajäljityksestä ei ole oltu puhelimitse yhteydessä huoltajiin, lapsi voi tulla esiopetukseen terveenä. Pienestikään oireisena tai sairaana ei saa tulla esiopetukseen. Huoltajien päätöksen mukaisesti karanteeniin kuulumattomat eskarilaiset voivat myös jäädä kotiin muiden karanteenin ajaksi.

Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä, kun mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita, että olisi saanut tartunnan. Kyseessä on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin.

Lisätietoja:

peruspalvelujohtaja Jouko Nykänen p. 040 589 1277

Pikkulan päiväkodinjohtaja Taina Liedes p. 040 839 5742

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue