Osa päiväkoti Pikkulan lapsista ja henkilökunnasta asetettu karanteeniin

02.12.2020 | Tiedote

Osa Pikkulan päiväkodin lapsista ja henkilökunnasta on asetettu karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Karanteeniin on määrätty 11 lasta ja 4 henkilökuntaan kuuluvaa. Karanteeni ei siis koske koko päiväkotia, vaan niitä lapsia ja henkilökunnan jäseniä, jotka ovat olleet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan mahdollisen altistumisen piirissä.

Terveydenhuoltoviranomaiset ovat olleet yhteydessä mahdollisen altistumisen piirissä olleiden lasten perheisiin ja henkilökuntaan tiistain 1.12. aikana. Kaikki mahdollisesti altistuneet ohjataan koronatestiin. Karanteeni kestää lauantaihin 5.12. saakka.

Terveydenhuolto antaa perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on 10 päivää viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta, joka on ollut keskiviikko 25.11.2020.

Pikkulan päiväkodissa on 66 lasta. Päiväkoti pysyy auki ja muut kuin karanteeniin määrätyt voivat tulla päiväkotiin normaalisti. Riittävästi henkilökuntaa järjestetään sijaisjärjestelyin. Jos Jyväskylän kaupungin terveydenhuollosta ei ole oltu puhelimitse yhteydessä huoltajiin, lapsi voi tulla normaalisti päiväkotiin terveenä. Pienestikään oireisena ei varhaiskasvatukseen saa osallistua.

Päiväkoti on informoinut asiakasperheitä tilanteesta omalla viestillään.

Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä, kun mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita, että olisi saanut tartunnan. Kyseessä on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin.

Lisätietoja:

vs. varhaiskasvatusjohtaja Sari Ruokolainen, p. 0400 796 553
Pikkulan päiväkodinjohtaja Taina Liedes, p. 040 839 5742

Jyväskylän kaupunki,
Tartuntatautivastuulääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486

Kaksi kirurgista maskia
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue