Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen valmistelulle ministeriöltä vihreää valoa

23.11.2023 | Tiedote

Äänekosken kaupunki

Työllisyyden ja yrittäjyyden ministerityöryhmä käsitteli 21.11.2023 työllisyysalueiden muodostumista. Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelle näytettiin vihreää valoa ja kuntien iloksi valmistelua voidaan jatkaa.

Työllisyysalueita on muodostumassa Suomeen yhteensä 44. Suurin osa kuntien ilmoittamista alueista täytti lain edellytykset, ja kuuden alueen osalta esitetään poikkeuslupahakemuksen hyväksymistä. Valtioneuvoston on määrä tehdä asiasta lopullinen päätös helmikuussa 2024.

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille 1.1.2025 alkaen. Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki. Alueen perustamistyötä on tehty kuntien kesken hyvässä yhteistyössä.

Pohjoisen Keski-Suomen kuntien yhteisenä tavoitteena on järjestää työvoimapalvelut lähipalveluna.

Seuraavaksi aletaan valmistelemaan monia käytännön asioita, kuten valtion TE-palveluiden henkilöstön siirtymistä työllisyysalueelle.

– Pohjoiseen Keski-Suomeen on muodostumassa 13 kunnan yhteinen työllisyysalue ja virallisesti aloitetaan 1.1.2025. Nyt hihat heilumaan ja yhdessä teemme tästä tehokkaan työllisyysalueen, Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

– Keskitymme paikallispalveluihin nykyisen maakuntakeskukseen keskitetyn mallin sijasta. Hyvä tästä tulee, mutta hommia on erittäin paljon edessä.

 

Lisätietoja:
Äänekosken kaupungin työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen, 040 194 6100, riikka.hytonen@aanekoski.fi

 

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue