Salibandy-Satu sählää ja valmentaa

04.09.2020 | Uutinen

Harva uuraislainen, joka jollain tavalla on ollut tekemisissä salibandyn kanssa viimeisimmän kymmenen vuoden aikana, on voinut olla törmäämättä Pitkäsen Satuun, Uuraisten vapaa-aikatoimen palkitsemaan Vuoden valmentajaan.

Myös Uuraisten Urheilijoiden salibandyjaosto palkittiin vuoden ansioituneena urheiluseurana. Satu Pitkänen on ollut erityisen suuressa roolissa mukana luomassa aktiivista ja laadukasta salibandykulttuuria paikkakunnalle. Uuraisten Urheilijoiden Junnusählyn vastuuohjaajana toimimisen lisäksi Pitkänen toimii naisjoukkue KuuMien kapteenina, Tyttö- ja Äijäsählyn ohjaajana sekä salibandyjaoston hallituksen jäsenenä.

Lopullisesti myös salibandyn vapaaehtoistoiminta vei, kun hänen poikansa Atte liittyi Junnusählyyn noin yhdeksän vuotta sitten. Nykyään Atte on jo kasvanut Junnusählystä pois ja nuorempi veljes Topikin aloittelee viimeistä kauttaan junnusählyläisenä.

Huolimatta omien lapsien varttumisesta aikoo Satu jatkaa Junnusählyssä, sen verran mukavaa puuhaa salibandyn parissa toimiminen on. Talvikaudella Vuoden valmentaja viettää laskujensa mukaan viikoittain noin kymmenen tuntia Uuraisten koulukeskuksella salibandyn parissa. Säbäpuuhaa riittää myös salin ulkopuolella runsain määrin. Hän toimii salibandyjaoston varainhankintatiimissä, jonka tehtävä on kerätä toiminnalle tukijoita, jotta salibandyn harrastaminen olisi Uuraisilla mahdollista kaikille, riippumatta taloudellisesta tilanteesta. Varainhankintatiimin näkyvimmät projektit ovat luultavasti Uuraisten Joulu -lehti sekä monet mainokset koulukeskuksen kaukalossa.

– Säbän kautta on kertynyt vuosien varrella lukematon määrä ystäviä ja tuttuja. Lisäksi luonnollisesti kunto pysyy kohdillaan ja mieli virkeänä nuorten parissa, hän kertoo.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue