Sari Rimmi: Pysähdy. Kuuntele. Kysy!

16.03.2020 | Uutinen

Kiitän lämpimästi Nuorten Suomi Keski-Suomi ry:tä minuun kohdistuneesta huomionosoituksesta Uuraisten Nuorten Asioita Edistävänä Päättäjänä, ja Uuraisten nuoria osoittamastanne luottamuksesta. Eettinen ohjenuora, johon tukeudun arkisissa toimissani ja kohtaamisissa lasten ja nuorten parissa on: Pysähdy. Kuuntele. Kysy. Muista, kun istut päättäjän paikalle!

Olen hyvillä mielin siitä, että uuraislaiset nuoret ovat iloisella otteella ottaneet omakseen nuorisovaltuustotoiminnan. Uusia päättäjiä on kasvamassa suomalaiseen yhteiskuntaan! Uurainen on lapsi- ja nuorisovoittoinen kunta, joten on enemmän kuin kohtuullista että nuoret saavat sanoa näkemyksensä kunnan asioissa. Nykyaikaa on lapsi- ja nuorisovaikutusten arviointi kunnallisessa päätöksenteossa, ja sen tulisi muodostua rutiinikäytännöksi kaikissa kunnissa. Me aikuiset saamme siis puolestamme edelleen kehittää kuulevaa korvaamme nuorten näkemyksille.

Jokainen lapsi ja nuori ansaitsee sen, että aikuiset kohtaavat hänet huomaavaisesti ja arvostaen. Jokainen lapsi ja nuori ansaitsee kuulla aikuisilta sen, että hän on ainutkertainen, hieno persoona juuri omana itsenään. Jokainen lapsi ja nuori ansaitsee kuulla arkisissa touhuissaan – kotona, koulussa ja harrastuksissa – sen että hänessä on kaikki ainekset tavoitella unelmiaan, kaikki syyt arvostaa itseään ja kaikki syyt tulla kuulluksi. Rohkaisen niin Uuraisten nuoria kuin muitakin nuoria edelleen rohkeasti avaamaan suunsa aikuisten kuullen ja aikuisten päätöksentekoa koskien – nimittäin silloin kun näin tapahtuu, sieltä useimmiten tulee vankkaa ja särmää asiaa. Osallisuus yhteiskunnasta kuuluu myös nuorille ikäluokille!

 

Sari Rimmi
kunnanvaltuuston puheenjohtaja
Uurainen

Kahden ihmisen kädet yhdessä muodostaen sydänkuvion.
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue