Tsemppiä tarvitaan aina!

16.03.2020 | Uutinen

Perjantaina 13.3.2020 oli jälleen vuosittaisten tsemppipalkintojen julkaisemisen hetki. Järjestyksessään 15. maakunnallinen palkitseminen nostaa esille nuorten aktiivisuutta ja nuorten tukena toimivia aikuisia. Nuorten Suomi ry palkitsee nuoria ja nuorten kanssa toimivia aikuisia lähes kahdestakymmenestä Keski-Suomen kunnasta.

Uuraisten Nuori Tsemppari on Inkeri Kettunen.
Inkerin aktiivisuus muiden tsempparina näkyy pitkälle. Hän vetää viikoittain monia kerhoja alakouluikäisille, pitää jumppaa lapsille ja on mukana monissa nuoria koskevissa toiminnoissa, kuten 4H:n nuorisovaihdoissa. Inkeri tuo positiivista ja rentoa ilmapiiriä monille lapsille ja nuorille sekä kannustaa heitä oppimaan rohkeasti uutta. Inkeri on ahkerasti tsempannut muita nuoria mm. puhumaan englantia nuorisovaihdon aikana. Lapset rakastavat Inkerin iloista innokkuutta opettaa uutta ja hänen aurinkoista opetustyyliään. Kaikin puolin Inkeri on aktiivinen loistonuori, jolta monet saisivat ottaa mallia.

Uuraisten Aikuinen Tsemppaaja on Mika Moilanen.
Mika on useiden vuosien ajan ollut kantava voima Uuraisten VPK:n nuorten ohjaajana. Hän on omalla innokkuudellaan ja motivaatiollaan ohjannut ja opettanut nuoria tutustuttaen heitä pelastustoimen ja ensiavun tärkeisiin oppeihin ja taitoihin. Monet Uuraisten nuoret ovat saaneet tärkeitä oppeja ensiavusta ja alkusammutuksesta nuorten VPK:n kautta. Näin hän on vahvistanut nuorten vastuullisuutta ja kansalaistaitoja, jotka ovat tärkeitä ja läpi elämän mukana kulkevia taitoja. Mika on omalla vapaa-ajallaan toiminut tärkeänä esikuvana nuorille ja näyttänyt, että hän välittää VPK:n nuorista. Esimerkkinä kesän 2019 Roihu-leiri Pylkönmäellä, jonne hän vei Uuraisten nuoria. Mika tsemppaa haasteiden kohdalla jatkamaan eteenpäin ja pysyy rinnalla luotettavana aikuisena. Toiminta on ollut ilmaista nuorille, mikä on omalta osaltaan madaltanut kynnystä osallistua toimintaan.

Tänä vuonna palkitaan myös Nuorten Asioita Edistävä Päättäjä Sari Rimmi.
Sari on Uuraisten kunnanvaltuuston puheenjohtaja, koulunkäynninohjaaja ja äiti. Uuraisten nuorisovaltuusto kokee, että Sari on kuuntelevainen, muut huomioon ottava, auttavainen ja rehellinen.

Mika Moilanen on VPK:n esimerkillinen vapaaehtoistoimija. Päivä Paloasemalla on marraskuinen tapahtuma, jossa Mikakin on ollut vuosikausia mukana. Hänen kädessään olevalla mittatikulla  mitataan vanhan paloauton bensatankin tasoa.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue