Uurainen ostamassa rakennusvalvontaa Saarijärveltä

30.10.2020 | Uutinen

Kaikkea ei kannata tehdä itse, myöskään kuntasektorilla. Yhteistyöllä ja ostopalveluilla saadaan erityisosaamista jaettua fiksusti ja kustannustehokkaasti.

Uurainen on jo jonkin aikaa järjestänyt rakennusvalvonnan oman kunnan ulkopuolisin voimin. Rakennusvalvonnan yhteistyösopimus Toivakan kunnan kanssa on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka. Järjestely on ollut toimiva, mutta se joudutaan lopettamaan Toivakan rakennustarkastajan tehtävien uudelleenjärjestelyjen takia.

Nyt Uuraisilla suunnataan katseet kohti Saarijärveä, mikä onkin luonnollinen suunta, sillä myös aluearkkitehtipalvelut hankitaan jo sieltä.

Käytäntö on osoittanut, että rakennustarkastajan tehtävät työllistävät Uuraisilla noin kaksi päivää viikossa, joista toinen on yleensä katselmuspäivä ja toinen lupien käsittelypäivä etänä sähköisen lupapalvelun kautta.

Uuraisten ja Saarijärven yhteistyölle nähdään olevan erittäin hyvät edellytykset ja neuvotteluissa nousi esiin monia puoltavia näkemyksiä yhteistoiminnan käynnistämiselle.

Lisätietoja: tekninen johtaja Janne Koskenkorva p. 0400 643 890

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue