Uurainen ottaa Päiväkoti Kädenjäljen vastuulleen

16.06.2021 | Uutisia Uuraisilta

Päiväkotiyhtiö Touhula aloitti yt-neuvottelut toukokuussa ja päätyi lakkauttamaan 10 päiväkotia ympäri Suomen.  Syy päiväkotien lakkauttamiselle oli niiden taloudellinen tilanne. Touhulan toiminta on ollut pitkällä aikavälillä tappiollista. Myös koronatilanne on vaikuttanut yhtiön talouteen. Suomen suurin yksityinen päiväkotiketju Touhula jätti aiemmin toukokuussa yrityssaneeraushakemuksen.

Myös Uuraisilla Hirvasen koulun vieressä sijaitsevaa päiväkoti Kädenjälkeä uhkaa lakkautus. 10 vuotta sitten aloittanut Kädenjälki siirtyi Touhula-päiväkotien omistukseen vuonna 2019.

Uuraisten tapauksessa asia ei ole pelkästään negatiivinen, sillä kunta on jo jonkin aikaa etsinyt korvaavaa tilaa vanhalla Hirvasen koululla sijaitsevalle kunnan omalle päiväkodille, joka on täynnä, eikä lapsia mahdu enempää. Hirvasen päiväkodin nykyiset tilat ovat tutkitusti terveet, mutta päiväkoti sijaitsee kiinteistössä, jonka tiloista suurin osa on poistettu käytöstä ja jota jollain aikavälillä odottaa alasajo. Oikeastaan voidaan jopa puhua onnesta onnettomuudessa, vaikka kiire tuokin omat haasteensa prosessiin. Parasta kuitenkin on, että Hirvasen alueen lapsiperheille järjestely takaa jatkossakin laadukasta ja tasa-arvoista palvelua.

Päiväkoti Kädenjäljen siirtyminen kunnan omaksi varhaiskasvatustoiminnaksi mahdollistaa nykyisen Hirvasen päiväkodin toimintojen siirtämisen päiväkoti Kädenjäljen tiloihin sekä lapsipaikkojen lisäämisen, jolloin myös nykyiset uuraislaiset Kädenjäljen lapset voivat jatkaa tutussa paikassa. Kun prosessi on saatu päätökseen Kädenjälkessä voi temmeltää ja saada laadukasta varhaiskasvatusta noin 60 lasta.

Tekninen lautakunta hyväksyi yksimielisesti tiistain kokouksessaan Touhula-kiinteistön vuokraamisen kiinteistösijoitusyhtiö Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB:ltä varhaiskasvatuksen tarpeisiin viiden vuoden määräaikaisella vuokrasopimuksella 5500 euron arvonlisäverottomaan kuukausihintaan. Normaalit tilojen ylläpitokulut maksaa vuokralainen. Touhula-päiväkotikiinteistön omistajatahon kanssa aloitetaan syksyllä 2021 myyntineuvottelut kiinteistökauppojen tekemiseksi viiden vuoden päästä. Kokonaistaloudellisesti hyväkuntoisen kiinteistön omistaminen nähdään parhaaksi vaihtoehdoksi. Vastaava päiväkotikohde Oikarin helmi Jokihaarassa siirtyi kunnan omistukseen tänä keväänä.

Lisätietoja:

peruspalvelujohtaja Jouko Nykänen p. 040 589 1277

tekninen johtaja Janne Koskenkorva p. 0400 643 890

kunnanjohtaja Juha Valkama p. 040 552 5703

Pienen lapsen kädessä sivellin, jolla maalaa värikästä pintaa.
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue