Uuraisten, Hankasalmen ja Jyväskylän yli 80-vuotiaille asukkaille tarjotaan koronarokotusta soittamalla heille henkilökohtaisesti huomisesta lähtien

04.02.2021 | Tiedote

Tiedote viestimille 4.2.2021

Uuraisten, Hankasalmen ja Jyväskylän yli 80-vuotiaille asukkaille tarjotaan koronarokotusta soittamalla heille henkilökohtaisesti huomisesta alkaen

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalvelut aloittavat alueensa iäkkäimpien, itsenäisesti kotona asuvien henkilöiden rokotukset koronavirustautia vastaan ensi viikolla. Rokotusaikaa tarjotaan yli 80-vuotiaille henkilökohtaisesti soittamalla koteihin. Ikääntyneiden ei näin ollen tarvitse huolehtia ajanvarauksesta.

Tänä vuonna 85 vuotta täyttävien sekä heitä vanhempien koronarokotukset aloitetaan 11.2.2021 ja 80–84-vuotiaiden rokotukset 22.2.2021 alkavalla viikolla.

Jyväskylän kaupungin terveydenhuolto soittaa kaikille yli 80-vuotiaille ja sopii heidän kanssaan henkilökohtaisesti rokotusajan ja -paikan. Puhelut aloitetaan yli 85-vuotiaista asukkaista jo huomenna perjantaina 5.2. ja ne soitetaan kaikille yli 80-vuotiaille 24.2.2021 mennessä. Puhelut soitetaan aina 014 267 -alkuisesta numerosta.

Rokotusten aloittamisesta kerrotaan rokotettaville myös henkilökohtaisella tekstiviestillä sekä kotiin lähetettävällä postikortilla. Tekstiviestit lähetetään yli 80-vuotiaille jo huomenna. Postikortit lähetetään koteihin ensi viikon aikana.

Myös 80 vuotta täyttäneiden kanssa samassa taloudessa asuvat ovat oikeutettuja saamaan rokotteen samassa aikataulussa. Heille varataan oma rokotusaika.

Jos 80 täyttänyt henkilö ei ole saanut soittoa terveydenhuollosta 24.2.2021 mennessä, hän voi varata rokotusajan itse soittamalla omalle terveysasemalleen.

Useita rokotuspaikkoja

Rokotuksen ottaminen on ilmaista ja vapaaehtoista. Rokotuksia annetaan Killerin raviradan katsomorakennuksessa sekä Hankasalmen, Korpilahden, Kuokkalan ja Uuraisten terveysasemilla.

80 vuotta täyttäneitä rokotetaan suositusten mukaisesti Pfizerin ja Modernan rokotteilla, jotka tutkitusti toimivat ikääntyneillä parhaiten. AstraZenecan rokotetta ei heille THL:n ohjeen mukaan anneta.

Tähän mennessä Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla on rokotettu niitä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöitä, jotka osallistuvat covid-19-taudin diagnostiikkaan ja siihen sairastuneiden hoitoon, sekä sosiaalihuollon ikäihmisten asumispalvelujen ja laitoshoidon asukkaita ja henkilöstöä.

Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden kotihoidon palveluja saavat asiakkaat rokotetaan kotihoidon käyntien yhteydessä. Asiakkaat saavat tiedon rokotuspäivästään kotihoidon kautta. Samassa osoitteessa oleva lähiomainen saa rokotuksen samalla kertaa.

Muiden väestöryhmien rokotuksista tiedotetaan myöhemmin

Seuraavana rokotusvuorossa ovat 70–79-vuotiaat sekä sellaiset alle 70-vuotiaat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia. Näiden ryhmien rokotukset aloitetaan heti, kun rokotetta on saatavilla riittävästi. Tämän hetken arvion mukaan nämä rokotukset alkavat maaliskuun alkupuolella. Muulle väestölle rokotetta tarjotaan tämän jälkeen – arviolta väestön laajat rokotukset voidaan aloittaa maaliskuun lopulla. Näiden ryhmien rokotuksiin ei voi tällä hetkellä varata aikaa. Ajanvarauksen aukeamisesta tiedotetaan laajasti. Koronarokotetta tarjotaan kaikille 16 vuotta täyttäneille, jotka haluavat ottaa rokotteen.

Tavoitteena on, että 80 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista asukkaista on rokotettu heinäkuun 2021 loppuun mennessä. Tavoitteeseen pääsyyn vaikuttaa se, miten rokotteita saadaan Suomeen.

Lisätietoa koronarokotuksesta saa Jyväskylän kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.jyvaskyla.fi/koronarokotus.

Lisätietoja:

– ylilääkäri Johanna Tuukkanen, p. 050 572 4205, johanna.tuukkanen[at]jyvaskyla.fi

– tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486, ilkka.kasma[at]jyvaskyla.fi

– sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialajohtaja Kati Kallimo, p. 050 442 2302, kati.kallimo[at]jyvaskyla.fi

www.jyvaskyla.fi/koronarokotus

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue