Uuraisten Höytiän alakoulu etäopetukseen

14.03.2021 | Tiedote

Höytiän alakoulu siirtyy etäopetukseen maanantaista 15.3 alkaen altistumisten vuoksi. Altistumiset tapahtuneet 10-11.3. Kaikki koulussa altistumispäivinä olleet on asetettu karanteeniin. Koulussa on yhteensä 58 oppilasta. Etäopetus kestää 28.3.2021 saakka.

Terveydenhuoltoviranomaiset ovat yhteydessä altistuneisiin oppilaisiin. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, on karanteeni 14 vuorokautta viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta.

Koulun oppilaiden opetus jatkuu etäopetuksena.  Huoltajat saavat ohjeet etäopetuksen käytännön järjestelyistä Wilma-viestillä.

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen. Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.

Lisätietoja:

peruspalvelujohtaja Jouko Nykänen, puh. 040 5891277

rehtori Jouni Hämäläinen, puh. 0400 244657

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue