Uuraisten Koulukeskuksen yhtenäiskoulusta oppilaita karanteeniin

13.03.2021 | Tiedote

Koulukeskuksen yhtenäiskoulusta asetettiin perjantaina 4 oppilasta karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Altistumispäivästä ja karanteenin pituudesta ei ole vielä tietoa. Lisäksi aiemmin on kaksi oppilasta määrätty karanteeniin

Karanteeni koskee vain niitä Koulukeskuksen yhtenäiskoulun oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, on karanteeni 14 vuorokautta viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta.

Karanteenissa olevien oppilaiden opetus jatkuu etäopetuksena.  Huoltajat saavat ohjeet etäopetuksen käytännön järjestelyistä Wilma-viestillä.

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.

Lisätietoja:

peruspalvelujohtaja Jouko Nykänen, puh. 040 5891277

rehtori Sami Pasanen, puh. 040 5243187

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue