Uuraisten Koulukeskuksen yläkoulun 37 oppilasta karanteeniin

31.01.2021 | Tiedote

Tiedote viestimille 31.1.2021

Uuraisten Koulukeskuksen yläkoulun 37 oppilasta karanteeniin 

Uuraisten Koulukeskuksen yläkoulun 37 oppilasta on asetettu karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Mahdollinen altistuminen on tapahtunut maanantaina 25.1. tai tiistaina 26.1. Karanteeni on asetettu 8.2 tai 9.2. saakka, riippuen altistuspäivästä. Kouluun oppilaat palaavat siis 9.2. tai 10.2. Karanteeni koskee vain niitä oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle. Näiden oppilaiden huoltajiin ollaan yhteydessä terveydenhuollosta mahdollisimman pian ja kerrotaan lisäohjeita.

Karanteenissa olevien opetus jatkuu etäopetuksena ja koulu lähettää heille ohjeet etäopetusjärjestelyistä Wilma viestillä.

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.

Tietoja päivitetään tarpeen mukaan.

Lisätietoja:

Peruspalvelujohtaja Jouko Nykänen, puh. 040 589 1277
Rehtori Sami Pasanen, puh. 040 524 3187

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue