Uuraisten kunta myy Hirvasen vanhan koulun – ilman pohjahintaa

26.04.2022 | Uutisia Uuraisilta

Nelostien varrella sijaitseva Hirvasen vanha koulu ja päiväkotirakennus Uuraisilla ovat jääneet tyhjilleen vuoden 2021 loppupuolella, kun päiväkotitoiminta siirtyi ulkoa vuokratulle Kädenjälki-kiinteistölle. Koulu tiloista muutti uudelle Hirvasen koululle jo vuonna 2017.

Koulu on ollut myynnissä aiemminkin. Silloin vähimmäishintavaatimuksena oli 120 000 euroa, jolloin arvoa määrittävänä tekijänä oli vielä rakennuksen päiväkoti, johon kunta olisi jäänyt vuokranmaksajaksi pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Tällöin kohde olisi soveltunut esim. sijoittajalle, joka vuokratulojen myötä olisi voinut päästä kohtuullisiin vuotuisiin nettotuloihin vuokraamisen kautta.

Nyt kohdetta myydään ilman vähimmäishintavaatimusta. Myyntikohteena vanha koulu tontteineen on haastava, johtuen käyttöä rajoittavista kaavamerkinnöistä ja kiinteistön teknisestä kunnosta. Tontti on kuitenkin iso, noin 1,3 hehtaaria ja päiväkotirakennus melko hyväkuntoinen. Kohde voisi palvella esimerkiksi yritystoimintaa, jossa vanhan koulun tiloja voisi pitää matalalla ylläpitolämmöllä toimitiloina ja varastona, ja päiväkotipuolta asuntona. Lisäksi tasainen urheilukenttä soveltuisi rakennuspohjaksi tai varastointiin. Tontin voisi parhaiten hyödyntää uudisrakentamiseen, mikäli rakennukset purettaisiin pois. Käyttötarkoituksen muutos edellyttäisi kaavallisen muutostarkastelun.

Kiinteistöllä on Elenian sähköliittymä, Hirvaskylän vesiosuuskunnan vesiliittymä ja valokuituliittymä. Ensimmäinen tarjouskierros päättyy kesäkuun lopussa. Tämän jälkeen tehdään tarvittaessa toinen tarjouskierros kiintokalusteiden karsimisen jälkeen. Kohde pidetään myynnissä syyskuun loppuun saakka. Tulleet tarjoukset tuodaan saapumisjärjestyksessä Uuraisten teknisen lautakunnan käsiteltäväksi. Kuulutukseen voi halutessaan tutustua osoitteessa https://uurainen.tweb.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/kuullist_tweb.htm

Lisätietoja tekninen johtaja Janne Koskenkorva p. 0400 643 890

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue