Uuraisten kunta reagoi koronapassin käytön rajoituksiin

29.12.2021 | Tiedote

 

Valtioneuvosto päätti eilen 28.12.2021 asetuksen koronapassin käytön rajoittamisesta https://valtioneuvosto.fi/-/1271139/koronapassin-kayttoon-tilapaisia-poikkeuksia.

Asetuksella rajoitetaan koronapassin käyttöä 30.12.2021–20.1.2022 välisenä aikana, eikä koronapassia voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille. Keski-Suomessa alueellisen rajoituksen on antanut Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto. Määräyksellä on kielletty kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä. Päätös on voimassa 5.1.2022 asti. Kyseinen päätös ei sisällä muita rajoituksia esimerkiksi harrastus- tai asiakastilojen käyttöön.

Koronapassia ei kysytä huomisesta lähtien kunnan palveluissa. Torstaina 30.12.2021 voimaan tulevan asetuksen myötä kunnan 23.12. tekemä linjaus koronapassin käytöstä poistuu. Kirjastolla ja kuntosalilla koronapassin tarkistaminen keskeytetään kokonaan. Kyseisissä palveluissa ei enää huomisesta (30.12.2021) lähtien pyydetä koronapassia. Tilojen turvallisuus pyritään varmistamaan mm. turvaväleillä, maskien käytöllä sekä hygieniaohjeilla, kuten aiemminkin.

Sisäliikuntatilojen osalta kunta pitää voimassa 23.12. tehdyt linjaukset aikuisten ryhmäliikunnan rajoituksista 16.1. saakka. Poikkeuksena on alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta, joka voi jatkua normaalisti. Ulos kehotamme lähtemään liikkumaan turvavälit huomioiden. Kunta muistuttaa myös, että kunnassa jatkuu maskisuositus yli 12-vuotiaille, suositellaan yksityistilaisuuksiin max 20 hengen osallistujamäärää ja kouluun palataan 10.1.2022 .

Mahdollisissa yleisötilaisuuksissa noudatetaan toistaiseksi Aluehallintoviraston kulloinkin voimassa olevia kokoontumisrajoituksia huomioiden sen, että 30.12.-20.1.2022 välisenä aikana rajoitusta ei voi ohittaa koronapassia käyttämällä eilen annetun asetuksen mukaisesti.

Aluehallintoviraston päätöstä uudesta kokoontumisrajoituksesta odotetaan loppuviikon aikana.

Keski-Suomen koronanyrkki on eilen esittänyt aluehallintovirastolle, että kokoontumisrajoitusta pienennettäisiin 20 henkilöön. Aluehallintovirasto tekee kunnan saamien tietojen mukaan kokoontumisrajoituksia koskevan uuden päätöksen loppuviikon aikana. Mikäli päätös aiheuttaa kunnalle tarvetta miettiä rajoituksia uudelleen, niistä tiedotetaan kun nämä asiat saadaan niin selkeiksi ja ymmärrettäviksi kuin ne nyt vain voidaan saada.

SUJUVAA VUODENVAIHDETTA KAIKESTA HUOLIMATTA

toivoo UURAISTEN KUNTA

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue