Uuraisten kunta tiukentaa koronarajoituksia muun muassa aikuisten sisäliikunnassa

23.12.2021 | Tiedote

Kunnanjohtaja ja peruspalvelujohtaja keskustelivat tänään maan hallituksen rajoitustoimista ja tekivät niiden pohjalta linjaukset kunnan palveluita koskien. 

Keski-Suomessa koronatartunnat jatkavat kasvusuunnassa. Eniten tartuntoja ilmenee 25-50-vuotialla asukkailla. Tästä syystä rajoitukset kohdistuvat aikuisväestöön.

Sisäliikuntatilat suljetaan yli 18-vuotiailta 28.12.2021-16.1.2022

Maan hallitus linjasi, että koronapassin käyttöä rajoitetaan määräaikaisesti 28.12.2021 alkaen kolmen viikon ajaksi. Koronapassin käytön rajoitukset koskevat leviämisalueilla kohtalaisen ja korkean riskin tilaisuuksia ja tiloja.

Kohtalaisen riskin tiloiksi ja tilanteiksi luetaan muun muassa joukkueurheiluun ja ryhmäliikuntaan käytettävät sisäliikuntatilat sekä kontaktilajit. Tästä syystä kunta keskeyttää kunnan sisäliikuntatilojen liikuntaryhmät ja erityisliikunnan ryhmät 28.12.-16.1.2022. Poikkeuksena on alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta, joka voi jatkua normaalisti.

Ulkoliikunta kunnan ulkoliikuntapaikoilla jatkuu normaalisti. Kun sisäliikuntapaikat ja ryhmäliikunta avataan tammikuussa jälleen yleisölle, niissä tullaan edellyttämään koronapassia.

Vähäisen riskin tilanteisiin otetaan käyttöön koronapassi

Uuraisten kunta laajentaa koronapassin käyttöä 28.12. alkaen kirjastossa. Poikkeuksena on omatoimikirjasto,  ja edellytämme, että käyttäjät huomioivat etäisyydet ja maskin käytön.

Kuntosalilla on pyydettäessä esitettävä koronapassi, jonka käyttöä valvotaan pistokokeilla.

Koronapassia edellytetään 28.12. alkaen tilaisuuksissa, jossa on aluehallintoviraston päätöksen mukaan yli 50 henkilöä. Valtakunnallinen ohjeistus tiukentaa alueellista päätöstä siltä osin, että myös istumapaikkojen tulee olla määritelty. Mikäli istumapaikkoja ei ole määritelty, tilaisuudet katsotaan kohtalaisen riskin tilaisuuksiksi, jolloin koronapassilla ei voida ohittaa Aluehallintoviraston voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta.

Yksityistilaisuuksiin 20 hengen osallistujasuositus

Kunta suosittelee, että yksityistilaisuuksia järjestetään toistaiseksi enintään 20 hengen osallistujamäärällä. Mikäli mukana on riskiryhmien edustajia, kotitestien käyttöä suositellaan ennen riskiryhmäläisten tapaamista ja pienistäkin oireista jäädään pois tilaisuuksista.

Perusopetukseen palataan tammikuun 10. päivä

Perusopetukseen palataan Uuraisilla 10.1.2022. Opetus järjestetään turvallisesti. Loppuvuoden tapaan huomiota kiinnitetään siihen, että ryhmät eivät sekoitu ja esimerkiksi ruokailuihin siirrytään porrastetusti. Leirikouluja ja vastaavia kouluilla ei järjestetä 16.1.2022 mennessä. Maskien käyttösuositusta ei ainakaan toistaiseksi laajenneta nuorempiin ikäryhmiin.

Varhaiskasvatus jatkuu lomakauden jälkeen normaalisti. Huomiota kiinnitetään siihen, että ryhmät eivät pääse sekoittumaan.

Maskisuositus jatkuu – huomio maskien käyttöön joukkoliikenteessä

Yli 12-vuotiaden maskisuositus jatkuu Uuraisilla.

Rokotteita jatketaan tiiviisti myös joulun välipäivinä

Terveydenhuollossa jatketaan tiiviisti rokotuksia.

Johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran ensi vuoden alussa, ellei muuta tarvetta ilmene

 

Kaikesta huolimatta Uuraisten kunta toivottaa kaikille

HYVÄNTUULISTA JOULUA JA SUJUVAA VUOTTA 2022!

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue