Uuraisten yrittäjien näkyvyys ja löydettävyys paranee

14.04.2021 | Uutinen

Koronasta Kasvuun -hankkeen projektipäällikkö Sari Saarinen Kehittämisyhtiö Keulinkistä on aloittanut Uuraisten yrittäjien palveluhakemiston tietojen keräämisen.

Jo aikaisemmin on luotu Sun Uurainen -sivusto, jolla vauhditetaan alueen kauppaa ja luodaan tunnettavuutta yrityksille. Luvassa on myös yrityksille maksuton tapahtuma, Verkkomarkkinat 20. toukokuuta.

Palveluhakemiston tavoitteena on saada mahdollisimman suuri osa Uuraisten yrityksistä helposti löydettäviksi yhdestä paikasta esimerkiksi kunnan kotisivujen kautta.

– Tarkoituksena on luoda nettiin kuvallinen palveluhakemisto, jossa on selkeä palvelukuvaus jokaiselle yritykselle. Tiedot kerätään sähköisesti linkin kautta 15.5. mennessä, palveluun osallistuminen on kaikille Uuraisten yrityksille maksutonta, Sari Saarinen kertoo.

EU:n tietosuoja-asetus GDPR asettaa nykyään tietojen keräämiselle tarkat määritelmät. Luettelo on Uuraisten kunnan hallussa, ja hakemistossa noudatetaan tiukasti kunnan tietosuojaselostetta.

Tietoja ei jaeta eikä haeta julkisista rekistereistä, jos yrittäjä ei ilmoittaudu luetteloon itse.

Tästä syystä kunnan kotisivuilla jaetun sähköisen linkin kysymyspatteristoon kannattaa ehdottomasti vastata.

– Yrityksille palveluhakemistoon osallistumisesta on suuri hyöty ja yrityksen näkyvyys lisääntyy vaivatta ja ilmaiseksi. Yrittäjä kertoo tuotteiden ja palveluiden hakusanat kyselyssä, joten löydettävyys paranee sitäkin kautta. Hakemisto toimii ikään kuin ”minikotisivuna” yritykselle ja sieltä pääsee suoraan yrityksen kotisivulle, Sari Saarinen kertoo.

– Jos saadaan tiedot nopsasti yrityksiltä, niin hakemisto valmistuu jo alkusyksyn aikana. Heti kun alusta Uuraisten kunnan sivulla on valmis, tietoja aletaan syöttämään sinne sitä mukaa kun niitä tulee. Kunta omistaa sivuston, joten päivitysvastuu siirtyy hankkeen päättyessä ensi vuoden alusta kunnalle, Saarinen päättää.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue