Uusia kasvoja kuntaan

17.02.2022 | Uutisia Uuraisilta

Uuraisten kunnan sivistyslautakunta on päättänyt kahden työtehtävän, kirjastonjohtaja-kulttuurituottajan sekä vapaa-aikasuunnittelijan tehtävän täyttämisistä viime kokouksessaan. Lisäksi varhaiskasvatuksen maksuihin on mahdollistettu hyvityksen hakeminen terveysturvallisuusperustein. Koko pöytäkirja löytyy osoitteesta Uuraisten sivistyslautakunnan 9.2.2022 kokouspöytäkirja

Minna Vileniuksesta kirjastonjohtaja-kulttuurituottaja

Uuraisten kunnassa on ollut haettavana kirjastonjohtaja-kulttuurituottajan virka ja nyt työhön on valittu tekijä. Kirjastonjohtaja-kulttuurituottajan virkaan valittiin TeM Minna Vilenius. Hänen on määrä aloittaa tehtävässä kesäkuun alussa. Varasijalle valittiin KM Leila Quist-Pettersson.

Kirjastonjohtaja-kulttuurituottajan tehtävänä on kunnan kulttuuritarjonnan kehittäminen ja pitkäjänteinen suunnittelu. Työhön sisältyvät kirjastonjohtajan työtehtävien lisäksi kulttuuritapahtumien tuotanto, markkinointi ja viestintä sekä käytännön tapahtumajärjestelyjen toteuttaminen.

Mari Sivill on uusi Uuraisten vapaa-aikasuunnittelija

Uuraisten kunnan sivistystoimen vapaa-aikasuunnittelijan toimeen valittiin LitM Mari Sivill. Hän aloittaa työssä huhtikuun alussa. Varasijalle valittiin yhteisöpedagogi Eeva-Maria Nousiainen.

Varhaiskasvatuksen maksuissa otetaan korona huomioon

Kevään 2020 poikkeusolojen aikana valtioneuvosto suositteli, että ne huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin. Lisäksi valtioneuvosto suositteli kuntia maksamaan hyvitystä asiakasmaksuista, jos huoltajat järjestävät lapsen hoidon kotona.

Asiakasmaksun hyvityksen on voinut saada, jos lapsi on sairautensa vuoksi poissa varhaiskasvatuksesta tai jos varhaiskasvatusyksikkö on suljettuna. Koronan vuoksi maksuhyvitys on mahdollista myös, jos lapselle määrätään tartuntatautilain mukainen karanteeni (voimassa 31.7.2022 saakka).

Korona-epidemiasta aiheutuneiden rajoitusten vuoksi voidaan hyvittää maksusta myös silloin, kun huoltaja ja päiväkodin tai esiopetuksen vastuuhenkilö sopivat lapsen lyhytaikaisesta poissaolosta lapsen ja perheen terveysturvallisuuden varmistamiseksi. Päätös on voimassa ajalla 10.2 – 31.5.2022.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue