Yrityspalveluseteleitä jaetaan jatkossakin

18.01.2022 | Uutisia Uuraisilta

Uuraisten kunta pilotoi ensimmäisenä kuntana Keski-Suomessa viisi vuotta sitten yrityspalvelusetelin, jonka avulla yrittäjä voi hankkia juuri omaan tarpeeseensa sopivaa neuvontaa. Sittemmin vastaavan elinkeinotuen muodon ovat ottaneet käyttöönsä myös Jyväskylän kaupunki ja Joutsan kunta.

Uuraisten kunnanjohtaja on viranhaltijapäätöksellä myöntänyt jo yhteensä parikymmentä yrityspalveluseteliä uuraislaisille yrityksille. Yritykset ovat antaneet setelikäytännöstä positiivista palautetta. Käyttökohteet ovat olleet pääsääntöisesti asiantuntijapalveluiden ostoja tai markkinointiin liittyviä uudistuksia yrityksissä.

Moderni huvila auringonpaisteessa.

Villa Sahra on yksi Nordic Nights Oy:n kolmesta Airbnb-palvelun kautta vuokrattavasta lomamökistä. Nordic Nights on M3 Asuntojen tytäryhtiö. 

– Yrityksemme tulee kasvattamaan majoituskapasiteettia uusilla kohteilla, joista Levin kelohuvila laajentaa toimintaamme Pohjois-Suomeen, kertoo projektikoordinaattori Mandi Moisio.

Myös Nordic Nights Oy on hakenut Uuraisten kunnalta yrityspalveluseteliä yrityksen brändi-identiteetin luomiseen. – Tarkoituksenamme on luoda kansainvälinen brändi yrityksellemme ja olemme tilanneet logon sekä verkkosivut ulkopuoliselta suunnittelijalta. Lisäksi olemme tilanneet 3D-mallinnuksen Levin kelohuvilasta markkinointiin. Pidämme tärkeänä yrityksen visuaalisesti arvokasta ilmettä, jonka avulla voimme nostaa myös mökkimatkailun arvoa, kertoo toimitusjohtaja Oskari Moisio.

Yrityspalvelusetelikäytäntö on Uuraisilla todettu toimivaksi ja sitä jatketaan. Uuraisten kunnan talousarvioon on hyväksytty vuodelle 2022 määrärahaa 12 000 euroa yrityspalvelusetelien myöntämiseen. Määrärahat sisältyvät yleishallinnon vastuualueeseen. Tukea myönnetään määrärahan puitteissa. Tuki on 75 % ostetun palvelun tai hankinnan arvonlisäverottomasta arvosta, kuitenkin enintään yhteensä 3000 euroa/yritys vuosien 2021-2024 aikana.

Lisätietoja: kunnanjohtaja Juha Valkama, puh 040 5525 703

Päätös yrityspalvelusetelikäytännön jatkamisesta tehtiin Uuraisten kunnanhallituksen kokouksessa 20.12.2021 pykälässä 323.

Kunnanhallituksen kokouspöytäkirja

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue