Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on edelleen koronatilanteen kiihtymisvaiheessa Jyväskylää lukuun ottamatta

01.02.2021 | Tiedote

Jyväskylän kaupunki on ilmoittanut 31.1.2021 olevansa koronatilanteessa leviämisvaiheessa. Tämän vuoksi kaupungissa on siirrytty yläluokkien osalta etäopiskeluun ja nuorten harrastustoiminta on keskeytetty kahdeksi viikoksi kaupungin tiloissa. Muu Keski-Suomi on edelleen kiihtymisvaiheessa.

Uuraisten kunnan alueella on THL:n mukaan 1.2.2021 34 todettua koronatartuntaa. Koulukeskuksella on 37 oppilasta asetettu karanteeniin, mistä on tiedotettu 31.1.2021.

Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä on kokoontunut 1.12. Tämä ns. koronanyrkki suosittelee urheilu- ja seuratoimintaan rajoituksia koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueelle. Samalla se toteaa myös, että alueen kunnat voivat jatkaa oman harkintansa mukaan toimintaa kunnan sisällä. Kuntien välistä liikkumista on vältettävä.

Uuraisten kunta pitää nykyiset rajoitukset voimassa. Tartuntatautilääkärin näkemyksen mukaan alle 18-vuotiaiden harrastustoiminnan keskeytykselle ei ole aihetta. Sisäliikunta- ja harrastepaikat pidetään siis avoinna heille. Seurojen tulee arvoida oman toimintansa osalta, jatkaako se lasten ja nuorten harrastetoimintaa kunnan sisäliikuntatiloissa.

Ehdottoman tärkeää on noudattaa nyrkin ohjeistusta siitä, ettei kuntien välistä liikkumista kisamatkojen tai pelien vuoksi tehdä seuraavien kahden viikon aikana.

Toistaiseksi myös kuntosali on avoinna, mutta tilannetta seurataan tarkasti.

Johtoryhmä painottaa ihmisten vastuullisuutta noudattaa turvaohjeita:

  • turvavälit asioidessa ja asioidaan terveenä
  • huolehditaan hygieniasta
  • käytetään maskia, mikäli turvavälin pitäminen ei onnistu

Kunnan toimipisteissä asioidessa käytetään maskia. Myös kunnan työntekijät pitävät maskia asiakkaiden kanssa asioidessaan.

JOHTORYHMÄ

 

 

Lääkärin stetoskooppi ja ajanvarauskalenteri.
© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue