Poikkeusrahoitusta haettavissa

06.04.2020 | Tiedote

Jokainen yritys ja yrittäjä, joille koronavirusepidemiasta on aiheutunut liiketoimintaan häiriötä, on oikeutettu hakemaan kehittämisavustuksia ja taloudellista tukea.

Kerratkaa tästä tukimahdollisuudet! Tähän on tiivistetty rahoitushakemuksia koskeva kokonaisuus.

 

Koronavirustilanteessa haettavana olevat yritysrahoitukset

ELY -keskuksen tuki yrityksille
Rahoitus tarkoitettu yrityksille, jossa yrittäjän lisäksi työskentelee 1 – 5 henkilöä. Lisäksi avustus on tarkoitettu myös niille yksityisille elinkeinoharjoittajille (toiminimet), joiden kokoaikaisten työntekijöiden määrä on enemmän kuin viisi työntekijää.

Business Finlandin tuki yrityksille
Rahoitus on tarkoitettu Suomessa toimiville pk-yrityksille (oy, oyj, ay, ky, osk), joilla on 6-250 työntekijää, ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta.

TEM:n tuki yksinyrittäjille

Lisäksi yritysten käytettävissä ovat myös toiminnan arviointiin ja suunnitteluun ELY-keskusten yritysten kehittämispalvelut. Analyysi- ja Konsultointipalvelujen päivähinta on 30 euroa + alv.

 

MMM helpottaa maatilojen ahdinkoa lisäämällä maksuvalmiuslainojen valtiontakauksia

Maa- ja metsätalousministeriö lisää valtiontakauksien myöntövaltuutta maatilojen maksuvalmiuslainoille. Tällä pyritään varautumaan koronaviruksesta aiheutuviin maatilojen talousvaikeuksiin. Maatilatalouden kehittämisrahaston kautta myönnetään maatiloille alkutuotantoon ja maatilayritysten juoksevien kuluihin valtiontakauksia enintään 15 miljoonan euron edestä. Takauksen kohteena olevan lainan enimmäismäärä voi olla 62 500 euroa. Valtiontakaus koskisi enintään 80 prosenttia takauksen kohteena olevan lainan määrästä eli enintään 50 000 euroa. Laina-aika on enintään viisi vuotta.
Haku on avautunut 30.3. ja kestää 30.4. asti. Hakulomakkeen (nro 493) löytää parhaiten Ruokaviraston sivuilta.

Lisätietoja hakuun liittyvistä asioista saa myös Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.

MMM:n tukirahoitus, joka kohdistetaan maaseutumatkailuyrityksille, maataloustuotteita jalostaville yrityksille sekä muille maaseutumaisten alueiden mikroyrityksille ja maatalouden ulkopuolista yritystoimintaa harjoittaville maatiloille. Tukea myös kalastusaluksille, kalankasvatukselle ja kalanjalostusyrityksille.

https://mmm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/maatilakytkentaiset-ja-maataloustuotteita-jalostavat-mikroyritykset-kalatalouden-yritykset-seka-maatalouden-alkutuotanto-kriisitukien-piiriin?fbclid=IwAR2Hl_EJLj5TddurxTbfFNykclflL6SkNFpP2UaU7gTxDArjuU6chngxiiA#a73538bb

 

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue