esiopetus

Oikeus maksuttomaan esiopetukseen on kuusivuotiailla ja pidennetyn oppi-velvollisuuden piirissä olevilla viisivuotiailla lapsilla. Lisäksi oikeus saada maksutonta esiopetusta koskee niitä seitsemänvuotiaita, joiden perusopetuksen aloittamista on lykätty vuodella. Esiopetuksessa noudatetaan koulujen toiminta-aikoja kuitenkin siten, että se päättyy aina 31.5. mennessä. Esiopetuksen kesto on vähintään 700 tuntia vuodessa ja neljä tuntia päivässä.

ESIOPETUKSEEN ILMOITTAUDUTAAN ensisijaisesti sähköisesti tästä.

Paperisen hakemuslomakkeen saa Lomakkeet-sivulta, kunnanvirastosta ja päiväkodista ja ne tule palauttaa os. Uuraisten kunta /Päivähoitopalvelut, PL 20, 41231 Uurainen.

Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi päivähoitoa, se tulee hakea erikseen ensisijaisesti sähköisellä hakemuksella tästä. (Mikäli esiopetukseen ilmoittaudutaan paperisella lomakkeella, niin samalla lomakkeella ilmoitetaan päivähoidon tarve). Vanhemmat voivat esittää ilmoittautumislomakkeessa toiveen lapsen esiopetuspaikasta, mikäli lähikoulualueella on kaksi vaihtoehtoa.

Hirvasen lähikoulualueen esiopetuspaikat ovat Hirvasen päiväkoti ja Päiväkoti Kädenjälki (yksityinen päiväkoti). Molemmissa päiväkodeissa on myös esiopetus-ikäisten lasten päivähoitoa.

Koulukeskuksen ja Kyynämöisten lähikoulualueen esiopetuspaikat ovat Koulukeskuksen esiopetusryhmät. Elokuussa 2014 koulukeskuksella aloittaa kaksi esiopetusryhmää. Koulukeskuksella järjestetään myös esiopetusikäisten lasten päivähoito (ei kuitenkaan vuorohoitoa).

Höytiän lähikoulualueen esiopetuspaikat on Höytiän eskariryhmä (kunnallinen esiopetusryhmä) osoitteessa Jokiraitti 1 (yksityisen päiväkodin kanssa samassa rakennuksessa) ja koulukeskuksen esiopetusryhmässä. Koulukeskuksella järjestetään esiopetusikäisten lasten päivähoito (ei kuitenkaan vuorohoitoa). Yksityinen päiväkoti Helmi järjestää myös esiopetusikäisten lasten päivähoitoa.

Lapsella on oikeus maksuttomaan esiopetuskuljetukseen mikäli matka kotoa osoitettuun esiopetuspaikkaan on yli 3 km. Mikäli lapsen hoitopaikka sijaitsee muualla kuin esiopetuspaikka, kunta järjestää lapsen kuljetuksen tai saattajan hoitopaikasta esiopetukseen ja takaisin. Peruspalvelulautakunta 3.6.2014 § 45

UURAISTEN KUNNAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Voimassa 25.10.2011 alkaen, sosiaalilautakunta § 108

Lisätietoja:

Varhaiskasvatusjohtaja
Sanna Satosaari
(014) 267 2665, 0400 796 553
etunimi.sukunimi@uurainen.fi
  • päivähoito
  • esiopetus