Hyvien uutisten Uurainen

30.06.2017

Nyt se on totta, Uuraisilla on jälleen pankkiautomaatti ja kunnanjohtaja Juha Valkama sen ensimmäisten joukossa testannut.

- Täältähän saa kymppejäkin, hieno juttu. Nyt kaikki käyttämään tätä mahdollisimman aktiivisesti, niin varmistetaan, että automaatti myös pysyy kylällä, Valkama sanoo.

Prosessi pankkiautomaatin saamiseksi alkoi jo kolmisen vuotta sitten, heti sen jälkeen kun Otto-automaatti aivan yllättäen vietiin pois. Nosto-automaatista tuli entistä houkuttavampi vaihtoehto tämän vuoden alusta kun Finanssivalvonta antoi pankeille ohjeistuksen, jonka mukaan käteisautomaateista tehtävät nostot tulee hinnoitella saman suuruisiksi riippumatta käytettävästä käteisautomaatista.

- Olin alkuvuodesta yhteyksissä Nosto-automaatteja ylläpitävään Eurocashiin, jolla on uusi omistaja ja yhteyshenkilö. Keskustelun jälkeen päädyimme meidän kannalta myönteiseen ratkaisuun. Minulla oli onneksi dataa siitä, kuinka paljon nostoja oli vuonna 2013. Eurocash katsoi volyymin riittäväksi ja seuraavaksi alettiin etsiä paikkaa automaatille ja sopivin löytyi tästä M-kaupan oven vierestä, Juha Valkama kertoo.

Otto-automaatin poisviennillä oli aikoinaan myös imagollisesti ikävä merkitys Uuraisille ja sitä seurasi muitakin huonoja uutisia. Nyt onni on kuitenkin kääntynyt ja viime aikoina Uuraisilta on kuulunut melkein pelkästään hyvää. On uusi kauppa, pian liikenneympyrä, kevytväyliä tehdään ja Höytiälle menevä tiekin saa uuden päällysteen. Myös työttömyys on alentunut ennätyksellisen alas. Kyse ei taidakaan olla pelkästään onnesta.

- Meillä on ratkaisuja etsivä kuntaskenaario, emme jää tuleen makaamaan. Kun yksi tie nousee pystyyn, niin alamme etsimään vaihtoehtoisia toimintatapoja ennakkoluulottomasti ja joustavasti. Kuntalaiset ovat kaiken toimintamme keskiössä ja uskon sen lisäävän aktiivisuutta ja me-henkeä, Juha Valkama päättää.

Lisätietoja kunnanjohtaja Juha Valkama 014 267 2602.

Takaisin »