Uuraisten järjestöt ja yhteisöt järjestävät yhdessä kaikkea kivaa vuoden ympäri

27.10.2017

Kuten esimerkiksi tänä perjantaina, kun huippusuosion kahtena edellisvuonna saavuttanut Halloween-teemainen iltakirjasto kerää tuvan täyteen tavallista pelottavampia kirjaston asiakkaita. Kirjaston väen ja yhdistysten yhdessä ideoimassa tapahtumassa myös tarjoilut ovat kammottavia, hirveitä ovat kauhukujan kummitukset ja selkäpiitä karmivat satutuokiotkin. Karmivan illan kruunaa ilotulitus!
 
Marraskuussa Kyynämöisten raittiusseura Toivon Kipinä lll juhlii sataa olemassaolonsa vuotta. Seuran omassa talossa Kynkkälässä juhlitaan Suomen ikäistä seuraa perjantaina 10.11.2017 kello 19.00 alkaen.
Tahdista vastaa Tappuraharjun perilliset -yhtye. Kaikki innokkaat tanssipureman saaneet pääsevät pyörähtelemään salin parketilla uusien kattokruunujen alla. Myös kaksi vasenta jalkaa omaavat ovat tervetulleita.
Puhvetti on auki koko illan, kahvilan puolella pääsee turisemaan kyläläisten kanssa ja makkaranpaistoakin on luvassa hämärtyvässä illassa. 
Väliajalla on halukkaille pieni tuokio tanssiopetusta. Juhlahumussa ei pidetä pönötyspuheita vaan vietetään hauska ilta vapaamuotoisesti ja rennosti.
 
 
Pitkä aika ei ole Kyynämöisten seuraavaan suurtapapahtumaankaan, eli Kiepin messuihin. Pienen kylän isot messut järjestetään jo 21 kerran liikuntasali Kiepissä 25.11.2017. 
Myynnissä on jouluisia tuotteita ja suussa sulavaa syömistä, joulupukki vierailee ja koululaiset esiintyvät. Luvassa on myös seppä Iivari Pääkkösen työnäytöksiä.
 
Myös Höytiällä avataan joulukausi koululaisten ja kyläläisten yhteisvoimin torstai-iltana 30.11.2017. Silloin mm. keltaisella koululla on kakkukahvila ja paljon muuta tonttumaista ohjelmaa Höytiän kyläkeskuksessa.
 
Ensi vuosi 2018 on Uuraisilla juhlavuosi kun kunta täyttää 150 vuotta. Jo kolmisenkymmentä tapahtumaa on suunnitteluasteella Keisarikunta Uurainen -teeman alla ensi vuonna pidettäväksi.
 

Takaisin »