Sen näkee suun muodosta pian netissäkin

08.08.2019

Uuraisten kunta on uusimassa kotisivujaan viime syksynä lanseeratun kunnan uuden visuaalisen ilmeen mukaiseksi. Samalla luonnollisesti sisältö ja käyttömukavuus päivitetään. Sivusto vaihdetaan WordPress-pohjaiseksi, mikä on maailman yleisin sisällönhallintajärjestelmä.

Vuonna 2016 säädetty EU:n saavutettavuusdirektiivikin edellyttää, että julkisen sektorin organisaatioiden verkkopalvelut ja mobiilisovellukset tulee tehdä saavutettaviksi kaikille. Tietoa kunnasta on tarjolla myös ruotsiksi ja englanniksi.

Uudistuksen lähtöajatuksena on ollut, että heti etusivulta löytyvät ajankohtaisimmat asiat ja muutkin tiedot loogisesti ja helposti. Esimerkiksi karttapalvelusta sivuilla aukeaa kartta, jossa näkyvät kunnan myynnissä olevat tontit.  Yhteystiedot ovat yhä ylivoimaisesti etsityin tieto kunnan nettisivuilta.

Nettisivujen lisäksi Uuraisten kunnan henkilöstö on aktivoitunut somessa. Kunnan yleisen Facebook-sivun lisäksi omat sivunsa on Teknisellä toimella, Vanhuspalveluilla, Varhaiskasvatuksella ja Vapaa-aikatoimella ja ajankohtaisia asioita päivitetään ahkerasti.

Samaan aikaan kun uutta luodaan, jotain vanhaa poistuu. Syyskuun alusta alkaen kunnan 014-alkuiset puhelinnumerot eivät ole enää toiminnassa, vaan henkilöstön tavoittaa mobiilinumeroista. Ainoastaan neuvonnan 014-alkuinen numero jää voimaan.

Talous-ja hallintopäällikkö Helena Vuopionperä, tekninen johtaja Janne Koskenkorva ja kunnanjohtaja Juha Valkama uusien kotisivujen sisältöä suunnittelemassa.

Lisätietoja: Juha Valkama p. 040 552 5703.

Takaisin »